Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2

#1 19-07-2015 o 21h26

Miss'Fuzja
Sadist
i put the romance into necromancer

Link do zewnętrznego obrazka

Kolejny konkursik stworzony przez Sadystkę x3
Waszym zadaniem jest stworzenie barokowej stylizacji.
Misskę można zrobić jako kobietę lub faceta (jakby co ;3)
Jeśli ktoś nie wie o co chodzi z barokiem, w spoilerach będą małe podpowiedzi (; Albo można też sprawdzić w google grafice x3

pomoc do konkursu 2

Regulamin:
- Przestrzegamy miniregulaminu
- Prace można oddawać do 15 sierpnia godziny 18:00
- Stylizacja nie może zawierać kompletów od Nine ani gwiazd
- Stylizacja nie może zawierać więcej niż 2 rzeczy z kompletu
- Nie plagiatujemy
- Można zgłosić dwie stylizacje
- Minimum 2 zdania opisu

Powodzonka :3

Ostatnio zmieniony przez Sadist (20-07-2015 o 14h49)

https://i.postimg.cc/vBBMJPGn/dark-tumblr-grave-Favim-com-6076161.jpg

#2 20-07-2015 o 02h08

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Okej to ja pierwsza! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/58/moy/45904.jpg

Zdecydowałam się przedstawić barokowego lowelasa, podrywacza z wyższych sfer. Standardowe elementy ubioru męskiego charakterystycznego dla baroku + oczywiście wysoka, upudrowana peruka. Witamy na dworze!

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#3 20-07-2015 o 09h34

Miss'na całego
Seite
Hi ^^
Miejsce: Wonderland

No to i ja dołączę do konkursu. Oto hrabina Von Pompon, która wybrała się na przyjęcie do swoich znajomych. Było to najważniejsze wydarzenie towarzyskie, dlatego założyła swoją najlepszą suknie. Była w jej ulubionym fioletowym kolorze.

//photo.missfashion.pl/pl/1/58/gd/45911.jpg

The sky is the limit - your sky, your limit...
//photo.missfashion.pl/pl/1/71/gd/56556.jpg

#4 20-07-2015 o 13h33

Miss'Sensei
Ragnarook
...
Miejsce: go to sleep

Barok zaiste ciekawy temat damy w ogromnych sukniach wysokie koki ozdobne mankiety u dłoni fikuśne sterczące kołnierzyki uwodzicielskie kobiety zabijające się o własne szaty moja dama jest połączeniem dwóch barokowych sukni które rzuciły mi się w oko wytworność pierwszej i szczegóły drugiej .
W tej sukni podoba mi się przede wszystkim mrok
tu oczywiśćie ten fantastyczny kołnierz i mankiety 
z obu sukni zaczerpnięta jest obszerność szaty
//photo.missfashion.pl/pl/1/58/moy/45927.jpg
Cecylia dama dworu na usługach króla zawsze pomocna nie tak bardzo zadufana w sobie jak inne kobiety potrafiła dyskutować z mężczyznami przekazując im swój punkt widzenia .
Miała w sobie coś za co była ceniona przede wszystkim była to jej charyzmatyczna osobowość .
Kobieta  zimna, wyrachowana, stanowcza, oschła w obejściu. Osoba niezwykle zmienna w nastrojach i niestała w uczuciach, a niekiedy – zupełnie ich pozbawiona. Żelazna dama o wygórowanych ambicjach, sporym poczuciu własnej wartości i dużej dozie pewności siebie. Nie tylko ona zaczyna uwielbiać i pożądać – także sama staje się przedmiotem uwielbienia i pożądania. Kobieta która  wie, że ziemskie przyjemności kiedyś się skończą, a więc trzeba je maksymalnie wykorzystać. Kocha zabawę, chętnie bierze udział w przyjęciach i ucztach, na których – zdecydowanie odrzuca jakiekolwiek granice.

(jako że była poniekąd faworytą króla często kazał jej się zakrywać ponieważ nagość była rezerwowana dla malarzy oraz w sypialni)

Czy wspominałam że Cecylia ma siostrę bliźniaczkę o nieco innym kolorystycznym guście ? nie ? no cóż zatem przedstawiam Mandy całkowitą odwrotność swojej siostry
//photo.missfashion.pl/pl/1/58/moy/45929.jpg

Ostatnio zmieniony przez Ragnarook (20-07-2015 o 15h12)

#5 20-07-2015 o 14h04

Miss'Sensei
sandy123
...
Miejsce: Niebo

//photo.missfashion.pl/pl/1/31/gd/24177.jpg
To bogata panienka z dobrego domu która lubi przyjęcia maskowe. I oto udało się na jedno z nich wszyscy są oczarowani jej wyglądem.

#6 20-07-2015 o 14h48

Miss'ujdzie
zabeczka1948
...
Miejsce: L-ny

//photo.missfashion.pl/pl/1/58/moy/45946.jpg

Barokowa młoda dama, która parasolem chroni swoją piękną śnieżną cerę w słoneczne dni, ponieważ tylko chłopki były opalone /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

#7 20-07-2015 o 15h07

Miss'Fuzja
KimKas
^ Avatar od Namae :-) Kot kochający wolność... i wiecznie zalatana studentka Miejsce? Pewno WNPiD

//photo.missfashion.pl/pl/1/58/gd/45954.jpg
Ta młoda dama dopiero niedawno pojawiła się "na salonach", jednak od razu zachwyciła wszystkich swoimi pięknymi, naturalnie gęstymi włosami, w które zwykle wpina błyszczące klejnoty. Jakby tego było mało, jej suknie zwykle przyciągają wzrok jaskrawymi kolorami, które jak twierdzą złośliwie inne kobiety "przystoją bardziej damie negocjowanego afektu, niźli szlachetnie urodzonej pannie". Złotowłosa pięknotka jednak, tak długo jak towarzyszą jej spojrzenia ze strony mężczyzn, nie przejmuje się swoją opinią.

#8 20-07-2015 o 22h04

Miss'Sensei
Saeniver
...

No tak, a ja jakiś czas temu miałam fazę na barokowe stroje... Szkoda tylko, Sadist, że wszystkie kobiece stroje, których użyłaś jako podpowiedzi, to warianty jednego i tego samego modelu, robe à la française. Robe à la anglaise też całkiem łatwo zrobić a MF, a robe à la polonaise są po prostu urocze. Ale i tak konkurs bardzo, bardzo, bardzo mi się podoba :)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

//photo.missfashion.pl/pl/1/58/moy/45974.jpg

Oto najbardziej strojna z trzech głównych modeli sukien noszonych w tamtym okresie - robe à la française w modnych w końcowym okresie epoki pastelowych barwach.Panna jest z wyglądu krucha jak porcelanowa pastereczka, o nieskazitelnej, jasnej cerze i niewinnym wyrazie twarzy... ale z zalotnym pieprzykiem pod okiem. Ruchami koronkowego wachlarza przekazuje swojemu ukochanemu tajną wiadomość.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

//photo.missfashion.pl/pl/1/58/moy/45975.jpg

Ale co tam Francuzi i francuska moda! Polacy nie gęsi i swój język mają! Modę też. Przed przybyciem prądów z Francji, polska barokowa moda kobieca (męska opierała się francuzczyźnie nawet dłużej) czerpała bardziej ze wschodu: futra, ciężkie, lśniące, ozdobne tkaniny. Stylizacja przedstawia takiego ot "hajduczka", ubranego we wzorowany na męskim ubiorze kontusik, bluzkę z ozdobną kryzą, bufiastymi rękawami, haftowaną na mankietach, długą spódnicę z bogatego materiału i futrzany kołpaczek z piórkiem. Z figlarnym uśmiechem na ustach tylko czeka, którego by tu kolejnego kawalera podczas pojedynku sprać na kwaśne jabłko.

https://photo.missfashion.pl/pl/1/104/moy/82627.jpg

#9 21-07-2015 o 19h33

Miss'Fuzja
Iremi
Pojawiam się i znikam~
Miejsce: #teamFriś

Barok kojarzy mi się głównie z przepychem, a przepych ze złotem, dlatego postanowiłam stworzyć stylizację właśnie w odcieniach tego koloru. Zdecydowanie najdłużej pracowałam nad ozdobną, rozłożystą spódnicą, która wydaje mi się być sztandarowym elementem strojów z tamtych czasów.

Co do makijażu, to starałam się przedstawić kapryśną i zazdrosną (do tego lekko zawistną) młodą kobietę, która zawsze chce być w centrum uwagi.

//photo.missfashion.pl/pl/1/58/moy/46029.jpg

#10 22-07-2015 o 00h23

Miss'całkiem całkiem
GOSKA77
...

Jest to para barokowych kochanków ,którzy spotykają się potajemnie. Ona jest bardzo nieśmiałą damą ,a on bardzo romantycznym dżentelmenem. Są bardzo zakochani w sobie.

//photo.missfashion.pl/pl/1/58/moy/46035.jpg  //photo.missfashion.pl/pl/1/58/moy/46044.jpg

//photo.missfashion.pl/pl/1/55/moy/43832.jpg

#11 22-07-2015 o 10h04

Miss'na całego
Hetalia
...
Miejsce: Va'esse deireádh aep eigean

Mi z kolei barok w pierwszej kolejności kojarzy się z sienkiewiczowską trylogią i grzechem byłoby w przedstawieniu epoki poprzestawać na Wersalu, kiedy sami mamy się czym pochwalić... Tak więc do rzeczy- przedstawiam Wam kozaka *łapki w górę, jeśli podczas lektury ,,Ogniem i mieczem" też kibicowałyście Bohunowi* ^^

http://i66.tinypic.com/16ay0id.jpg

#12 23-07-2015 o 13h05

Miss'Żółtodziób
...

Ten młodzian o delikatnej, porcelanowej urodzie to początkujący kompozytor. Za dnia obcujący z naturą milczek nocą przemienia się w wirtuoza spokojnych i melancholijnych wręcz tonów, a jedynym słuchaczem tego geniuszu są milczące ściany jego komnaty. Do czasu.

//photo.missfashion.pl/pl/1/58/moy/46120.jpg

#13 23-07-2015 o 15h30

Miss'Sensei
Sartani
Shadow of my life
Miejsce: Wygwizdów..

Ja tak pokrótce podbiegam do tego bardziej fantazyjne, barok też jest jednym z moich lubieńszych etapów w Naszej cywilizacji, jednak nie cierpię wysoko postawionych włosów, więc idąc na kompromis zrobiłam coś swojego. Akurat jestem na etapie jasnych kolorów na missce ;]

//photo.missfashion.pl/pl/1/58/gd/46124.jpg

https://photo.missfashion.pl/pl/1/103/gd/82208.jpg

#14 23-07-2015 o 23h06

Miss'wow
jula209
...
Miejsce: Kamionka Wielka

Stefin, młody książe, wybiera się przejażdzkę na koniu po mieście. Jest ubrany w ulubiony, niebieski strój oraz wielki kapelusz.

http://40.media.tumblr.com/4546d6fef90b323bc8c73d7f244c6743/tumblr_mtc85tNQDk1sctigpo1_500.jpg

#15 23-07-2015 o 23h41

Miss'Żółtodziób
...

//photo.missfashion.pl/pl/1/58/moy/46155.jpg 

//photo.missfashion.pl/pl/1/58/moy/46156.jpg

Z Tego co wiemy to  Kobiety od najdawniejszych czasów były uznawane za istoty słabsze i wrażliwsze od mężczyzn. W związku z tym, nigdy nie były traktowane na równi z nimi, nie miały np. takich samych praw jak oni. Nie przeszkadzało to jednak temu, by uważać je za symbol tajemniczości, piękna i doskonałości. Przez stulecia w literaturze i sztuce ukazywane były przede wszystkim jako żony, matki i kochanki. Z jednej strony budziły pożądanie i uwielbienie, a z drugiej zazdrość. Kobiety były natchnieniem wielu artystów, ich muzami. Dla niektórych były również przekleństwem. Stanowiły wszelkie wyjątki od reguł, gdyż jednocześnie potrafiły być czułe i okrutne, piękne i odrażające, fascynujące i zniechęcające.
Pani na górze jednak nazywała się  Chloe Molière...była "muzą" dla malarza Diega Velazqueza...pięknie odzwierdciedlał piękno i pożądanie panny Chloe kiedy jednak ją malował i gdy była rozebrana czuł on z jej strony pożądanie, ale pożadanie to nie było przez nią okazywane ani w żaden broń boże sposób namiętnie fizycznie pokazane. Była ona raczej osobą skrytą i delikatną kiedy patrzył na nie czuła się już skrępowana, chociaż miała w swoim wzroku dużą pikanterię.. <której nienadaużywała... Kiedy wkończu skończył  setny chyba obraz z jej uzewnętrznieniem. Wszystkie wisiały w jej komnacie, która także bła pokryta malunkami owego artysty. Po kilku latach "współpracy" nawiązali romans, ROmans który był delikatny, ale i ostry, mocny i piekielny... <<A reszte  to już można sobie domyśleć > L/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
(se...KS ... , Wi..nko...,Wanna /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png >> huhu grubo

#16 25-07-2015 o 15h34

Miss'ujdzie
Lahlae
Lea

Świetny konkurs! Sama chciałam taki zrobić, ale ociągałam się ze znalezieniem kogoś do współpracy c;

Z mojej strony nic ciekawego, bo recycling jeden z moich najbardziej udanych stylizacji. Inspirowałam się latami 80. XVII wieku. Skromnie uważam, że dekolt wyszedł mi idealnie.

I w sumie wrzucę jeszcze jedną.
[centerLink do zewnętrznego obrazka
To z kolei miał być strój na polowanie. Ponieważ skradanie się po lesie w ogromnej, pastelowej sukni musi być bardzo wygodne.

#17 25-07-2015 o 22h27

Miss'na całego
olka176
Nie ma ! Skończyła się klawiatura :P
Miejsce: Polska xD

//photo.missfashion.pl/pl/1/58/moy/46254.jpg

Przedstawiam wam barokową Księżną, Która jest bardzo dumna, ubiera się w te same komplety oraz biżuterię. Jej kapelusz to oznaga powagi jaką ma do wyglądu.

Hej ;-; . Mam bana. Już się nie zobaczymy. To 4 ban ! Moja siostra to Aleksa56, Możemy się przez nią kontaktować ! Do tych którzy mi napisali wiadomości , niestety ich nie odczytam ! Żegnajcie -!

#18 26-07-2015 o 14h10

Miss'wow
hmurka444
♡♡♡...

//photo.missfashion.pl/pl/1/58/moy/46268.jpg
Przedstawiam wam moją miss jako hrabinę z XVII. Stworzyłam tę stylizację już dawno i pomyślałam, że nada się do tego konkursu.

#19 05-08-2015 o 16h35

Miss'nieobczajona
Saitohimera
...

Ta młoda panienka bierze dzisiaj ślub mimo iż miała do wyboru wiele pięknych i bogato zdobionych sukni wybrała nieco skromniejszą aby tak uczcić pamięć o jej matce która nie lubiła przepychu.Założyła swój czerwony rodowy pierścień by mieć siłę by stanąć przy ołtarzu ponieważ nie wie czego się spodziewać po swoim małżonku dziś pierwszy raz go zobaczy lecz potem nie będzie już odwrotu... //photo.missfashion.pl/pl/1/59/moy/46889.jpg

#20 05-08-2015 o 21h54

Miss'ok
Ophaal
...

//photo.missfashion.pl/pl/1/59/moy/46903.jpg

Moją stylizację zrobiłam już jakiś czas temu, ale uznałam że pasuje do tego konkursu. Przedstawia barokową damę dworu.
Barok kojarzy się z przepychem. Noszono wówczas bogate suknie, a także wysoie zdobione fryzury.

#21 06-08-2015 o 23h08

Miss'nieobczajona
Saitohimera
...

Kobietom w tych czasach na zimę nie było łatwo suknie nie były za dobrze ocieplane ale czego nie robi się dla mody  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Ta panienka postanowiła wyjść na spacer ale niestety wiatr rozwiał jej piękną fryzurę i zaczęło się ściemniać lecz i tak będzie czekać aż jej ukochany wróci do domu.
//photo.missfashion.pl/pl/1/59/moy/46961.jpg

#22 15-08-2015 o 20h36

Miss'Fuzja
Sadist
i put the romance into necromancer

Aw, aw!
Konkurs się już dawno skończył.
Gomene, zapomniałam ;w;
Macie faworytki? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

https://i.postimg.cc/vBBMJPGn/dark-tumblr-grave-Favim-com-6076161.jpg

#23 15-08-2015 o 21h05

Miss'Sensei
Sartani
Shadow of my life
Miejsce: Wygwizdów..

Och rany nawet bardzo dużo faworytek, zacznę od góry, jest to nivata, Ragnarook i jej druga stylizacja, Saeniver i jej pierwsza stylizacja oraz @Ikan.
Te 4 zajęły moje serduszko
EDIT: Wiesz... Nie zazdroszczę Ci wybierania ^^

Ostatnio zmieniony przez Sartani (15-08-2015 o 21h05)

https://photo.missfashion.pl/pl/1/103/gd/82208.jpg

#24 15-08-2015 o 21h45

Miss'Sensei
Saeniver
...

Sadist, nie zazdroszczę...

Podaję w kolejności zgłoszeń: nivata (genialny upudrowany kiepski podrywacz, to widać na pierwszy rzut oka), Iremi (wstfgl, nie potrafię wyprodukować konstruktywnego komentarza, tak mi się podoba ta stylizacja), Hetalia (i-de-al-ny Kozak, poza tym oryginalne podejście do tematu, @Ikan (też oryginalny pomysł i świetne wykonanie) i Lahlae (jak zwykle, bo uwielbiam wszystkie jej stylizacje, ale druga podoba mi się chyba bardziej, bo pomysł polowania przypomniał mi Marianne de Morangias z "Braterstwa Wilków").

https://photo.missfashion.pl/pl/1/104/moy/82627.jpg

#25 16-08-2015 o 15h21

Miss'ujdzie
sarata123
żyj tak jakby każdy dzień był twoim ostatnim
Miejsce: nad horyzontem i jeszcze dalej

najbardziej podobają mi się Seite,Saitohimera,Ophaal

https://grafikaizdjecia.files.wordpress.com/2013/07/sygnaturamroczna2.jpg

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2