Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1

#1 25-09-2014 o 16h52

Miss'Fuzja
KimKas
^ Avatar od Namae :-) Kot kochający wolność... i wiecznie zalatana studentka Miejsce? Pewno WNPiD

Więc (tak wiem, zdania nie zaczyna się od więc) tego... mam dziś 16 urodziny i właśnie się zorientowałam, że ani razu nie zajrzałam do tego działu. Ktoś mógłby powiedzieć, że po pond roku od założenia konta oficjalne przedstawianie się nie jest konieczne, ale i tak zamierzam to zrobić /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ile mam lat?
Mój profil oraz to co napisałam wyżej nie jest kłamstwem. Mam 16 lat.

Jak tam w liceum?
Całkiem nieźle. Co prawda nauczyciele narzekają na tempo pracy uczniów, materiału jest trochę więcej, ale klasa jest całkiem sympatyczna, choć dość duża (31 osób), nauczyciele w większości nie najgorsi, no i uczę się w swoim mieście, więc nie muszę dojeżdżać.

Co robię w wolnym czasie?
Wiele rzeczy. Najłatwiej będzie wymienić.
1.    Czytam książki – najczęściej fantastykę (także naukową), kryminały, rzadziej przygodowe i romanse.  Moi „mistrzowie pióra” (ulubieni autorzy) to: Terry Prattchet, Trudi Canavan, Aneta Jadowska, Joanna Chmielewska i Dorota Terakowska. Mam też sentyment do serii „Heartland”, „Bajek robotów” i „Hobbita” oraz „Mistrza i Małgorzaty”, a książka „Micro” (autorstwa Michaela Crichtona) była jednym z powodów dla których zdecydowałam się na profil przyrodniczy w liceum.
2.    Oglądam filmy – zwykle z rodzicami do obiadu (ot, taka nasza mała tradycja). Często oglądamy komedie (np.„Starsza pani musi zniknąć” ; „Kołysanka”), s-f (np. „Piąty element”), fantastykę (np. „Doktor Parnassus”) i  jeszcze wiele innych. Ponadto sama robię wycieczki w przeszłość, oglądając filmy, które tata wrzucił mi na dysk gdy byłam młodsza (czy ktoś jeszcze pamięta „Zebrę z klasą” albo animowane „Smoki i kryształy mocy”?).
3.    Seriale z aktorami – znów  z rodzicami do obiadu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Nasze wielkie pasje zwykle tata starał się dostosowywać do mojego wieku, były to więc kolejno: „ALF”, „Arabela” , „Stargate”(i „Stargate Atlantis”, oczywiście) , „Ranczo” oraz (vieviers +15 only) „BattleStar Galactica”. Ostatnio zastanawiamy się też nad „Grą o Tron” ponieważ przeczytałyśmy z mamą całą serię plus „Rycerza Siedmiu Królestw” i spodobało się nam, a że do następnych części jeszcze dużo czasu... Ponadto ja i tata, ku rozpaczy mamy, uwielbiamy oglądać „łopatologiczne seriale” typu „Dlaczego prawda?” albo „Trudne ja” czy „Ukryte sprawy” (nazwy made tata /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png )
4.    Seriale animowane i anime (To jakaś różnica? – mógłby ktoś zakrzyknać. Tak jest różnica i to duża). Oglądam je samotnie, pozwólcie że podzielę się tytułami.
Seriale animowane: Totalna Porażka(cała seria), Kod Lyoko, niemal wszystkie odmiany „Scooby Doo” (ostatnimi czasy była to „Brygada detektywów”) i stare odcinki „Zwariowanych Melodii”
Anime (vieviers +15 only): „Junjou Romantica” , „Sekai-ichi Hatsukoi” , „Loveless” , „Gravitation” (jakby ktoś znał podobne, to proszę o info)
5.    Gry i znowu podział na PC i na przeglądarkowe
PC: pełna lista na moim profilu (i nie to wcale nie jest autoreklama, po prostu jestem zbyt leniwa, żeby znów je wypisywać)
Przeglądarkowe: MF, SF (także british versions), od czasu do czasu także Nightwood i Howrse
6.    Słucham muzyki. Jakiej? Właściwie każdej, choć najbardziej przypada mi do gustu muzyka rockowa i jej odmiany (jak ja uwielbiam gitary <3).
7.    Poza tym w wakacje mam możliwość pływania w jeziorze i jazdy konnej, więc korzystam. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Z poprzedniego wynika, że masz niezły kontakt z rodzicami?
Ta, chyba tak. Tata – informatyk programista – zaraził mnie miłością do gier i s-f w każdej postaci, a mama – nauczycielka polskiego – do literatury. Wiele  robimy razem, ale nie ma tak, że się nie kłócimy (zwykle o to do której mogę zostać na jakiejś imprezie, o obowiązki domowe i inne głupstewka) /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png.

Makijaż i inne takie?
Tylko jak jest okazja, bo to raczej nie moja bajka. Paznokcie i wnętrze policzków zawsze mam poobgryzane – to taki sposób na rozładowanie stresu. Włosy raz na kilka lat obcinam na krótko – są bardzo gęste, a ja nie mam cierpliwości do mycia, zaplatania, suszenia ich. Jeśli chodzi o depilację – raz na kilka tygodni chodzę do kosmetyczki na wosk (polecam każdej kobitce, która ma gęste włoski [i mocne nerwy]).

Kilka razy byłaś w finałach... Nie chciałabyś stanąć na podium?
Póki co – niekoniecznie. W końcu chodzi o to, żeby gonić króliczka. A samo pojawienie się w finałach miss lub deco pośród tylu wspaniałych stylizacji i wystrojów jest dla mnie naprawdę wielkim wyróżnieniem i radością. A miejsce podium, sława i miss monety mogą poczekać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Na jakim forum najczęściej się udzielam?
Ha, trudno powiedzieć. Prawie codziennie można mnie spotkać w Sali Gier (szczególnie lubię „odkopywać” i „ożywiać” zapomniane gry), ostatnimi czasy udzielam się też w Poplotkujmy o grze, średnio raz w tygodniu zaglądam do do działów Aktualności i Konkursy, a z rzadka nachodzi mnie też nastrój do popisania (albo przynajmniej przejrzenia postów) w Miss Kafejce.

Co ogólnie myślę o MF?
Cóż, przyjemna gra, ale sama w sobie by mnie nie wciągnęła. To co mnie tu trzyma to wybory, nowości w każdy piątek i przede wszystkim wspaniali gracze (w pierwszym tygodniu szkoły złapałam sie na tym, że lepiej pamiętam nicki osób z forum niż imiona osób z nowej klasy xD).

Dlaczego pisane przeze mnie miss komentarze kończą się zwykle „Love<3”?
Cóż, niektórzy piszą „pozdrawiam” lub „<3” ewentualnie nic nie piszą. A ja wymyśliłam sobie to „Love<3” i się go trzymam. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Hah, zabawne jak człowiek się otwiera na nieznajomych z Internetu. Zwykle nie jestem taka wygadana. Cóż do dodania... Wydaje mi się, ze wyjaśniłam wszystkie kwestie, ale jeśli macie jeszcze jakieś pytania bądź chcecie się podzielić analizą psychologiczną mojej wypowiedzi – możecie pisać. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#2 01-10-2014 o 20h06

Moderator
ErinBlack
...
Miejsce: Częstochowa

Widzę, że innych chyba przeraziła długość twojego przedstawienia się...

Wyczytałam, że oglądasz, a raczej zamierasz oglądać Grę o Tron i twierdzisz, że czytałaś całą serię. Ostatnio dowiedziałam się, że Cersei gra jedna z bardziej lubianych przeze mnie aktorek, więc zapytam: Uważasz, że warto obejrzeć ten serial?

"Do not take life too seriously, you will never get out of it alive."

Gdzie możesz mnie znaleźć?
ASK || SF

#3 06-10-2014 o 19h30

Miss'Fuzja
KimKas
^ Avatar od Namae :-) Kot kochający wolność... i wiecznie zalatana studentka Miejsce? Pewno WNPiD

Cóż, mogłam się domyślić, że rzadko komu chce się tyle czytać... /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Odpowiadając na Twoje pytanie: Myślę, że Pieśń Lodu i Ognia warto przeczytać, a jeśli chodzi o serial, to muszę oceniać po opiniach innych oraz zwiastunach, gdyż jak słusznie zauważyłaś, nie oglądałam (jeszcze) Gry o Tron. Wydaje się jednak (jak na zrobiony na podstawie książek), że bardzo fajny serial, nie tylko ze względu na grę aktorską Leny Headey, a przede wszystkim ze względu na fabułę, zwroty akcji i s... smoki, oczywiście

Eh, to chyba drobne faux pax odpisywać po prawie tygodniu, ale tak się złożyło, że nie mogłam wcześniej. Pozostaje mi mieć nadzieję, że jako moderatorka czasem tu zaglądasz /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#4 14-10-2014 o 16h18

Moderator
ErinBlack
...

Mój dział, więc zaglądam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Gorzej z odpisywaniem na stopie czysto prywatnej XD

A teraz seria krótkich pytań:
1) Ulubiona postać:
  a) z Hobbita,
  b) z Zwariowanych Melodii,
  c) ze Scoobiego Doo?
2) Masz jakiś ulubiony zespół?
3) Ulubiony aktor? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

ASK || SF

#5 16-10-2014 o 16h05

Miss'Fuzja
KimKas

1)Trudno wybrać po jednym ulubionym, więc wymienię po kilka /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
a) Gandalf, Beorn i oczywiście (bo szpiczaste uszka to jest to co wszystkie kobiety lubią :>) Elrond
b) Królowa Marsa i doktor I.Q. z Kaczora Dogersa oraz Kojot ze Strusia Pędziwiatra.
c) Shaggy&Scooby (a z epizodycznych postaci badass - Cyber Duch z filmu Scooby Doo i cyberpościg)

2)Są to:
Within Temptation,
Linkin Park,
Evanescence,
Cascada,
Bracia

3) Ale z wyglądu, głosu czy z gry aktorskiej? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Bo są różni..
Dobra, to po jednym do każdej kategorii.

Wygląd - Jason Momoa i Michael Shanks (skrajne typy urody - ale oba ulubione)
Głos - Brandon Keener i Martin Sheen (ich dubbingi są po prostu świetne)
Gra aktorska - Jack Black (to też fajny wokalista) i Cliff Simon (zawsze ilekroć widzę lub słyszę imię Baal - mam go przed oczami)
/modules/forum/img/smilies/epingle.gif  I bonusik - ktoś, kto łączy wszystkie te cechy - Johnny Deep

#6 08-11-2014 o 17h14

Moderator
ErinBlack
...

Też bardzo lubię Deppa, z resztą mało jest takich osób, które go nie lubią /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Jaki zespół (poza tymi, które wymieniłaś) poleciłabyś każdemu?

ASK || SF

#7 21-11-2014 o 15h16

Miss'Fuzja
KimKas

Wiadomo w końcu Deep jest najlepszy  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

A odpowiadając na Twoje pytanie - OneRepublic.
Mają świetne piosenki, z których każda ma niepowtarzalny klimat i ładny wokal.

Dyskusja zamknięta

Strony : 1