Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1

#1 15-03-2014 o 21h27

Miss'na całego
Seite
Hi ^^
Miejsce: Wonderland

Cześć patrzyłam na forum, ale nie znalazłam tematu poświęconemu grom Otome.

Jakby ktoś nie wiedział to gry otome to gry dla dziewczyn w stylu anime. Niektórzy zawężają ten gatunek tylko do visual novel i dating sim, inni uważają, że dotyczy wszystkich gier, w których główną bohaterką jest dziewczyna.

Ja już chyba przeszłam każdą grę otome, która wyszła w języku angielskim. Wszystko zaczęło się od ,,Always remember me" i tak zaczęłam ściągać inne tego typu gry. Moja ulubiona to ,,Loren the Amazon princess". Jest tam wiele ścieżek, którymi nasza bohaterka albo nasz bohater mogą się udać./vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

A wy znacie gry otome? Jaka jest wasza ulubiona gra? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

The sky is the limit - your sky, your limit...
//photo.missfashion.pl/pl/1/71/gd/56556.jpg

#2 31-03-2014 o 19h12

Miss'Żółtodziób
...

Ja jeszcze nie grałam, a planuje grać. Jakie gry mi polecicie?
Wiem, że coś podobnym chyba jest DiaLovers i to z pewnością jest anime. Nie wiem dobrze czy aby na pewno jest to tym gatunkiem gry...

#3 31-03-2014 o 19h23

Miss'Żółtodziób
Ariake
...

Lubie takie gry ^^
Autorce wątku polecam serię Acension na Rinmaru /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Twitter @araikeshu

#4 01-04-2014 o 11h30

Miss'Żółtodziób
...

Ariake, z ust mi to wyjęłaś /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Zakochałam się w "Ascension" i również polecam, tym bardziej że jest to gra, w której każda kolejna część zaskakuje nowymi elementami jakimi można urozmaicić wygląd bohaterów czy wybrać inną tzw. ścieżkę miłości, nie łączącą się z poprzednią częścią. I na pewno każda/y znajdzie przyciągającego wzrok faceta (Zander *.* rozmarzyłam się ^^)
Jedną z moich pierwszych gier otome było "X note", od tamtego czasu mam sentyment do występujących w niej postaci (i multum screenów na pamiątkę^^). Jest wiele otome ze stajni zeiva, którym warto poświęcić trochę czasu. "Always remember me" zaliczyłam, ale nie zrobiło na mnie wielkiego wrażenia, a nawet troszkę znudziło. "Rei" było, moim zdaniem, za krótkie, chociaż historia całkiem interesująca. "Heileen" był dla mnie trudnym orzechem do zgryzienia pod względem wyboru płci ^^' Zaliczyłam oprócz tego masę otome z DA - to taka jaskinia pod tym względem /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Właściwie to większość tego typu gier w jakie dane mi było zagrać to głównie online, a one z reguły są krótkie, i nie piszę tu tylko i wyłącznie o trialach/demo. Są to np. "Cafe Rouge" z czego jest to kilkuczęściowa opowieść, gdzie każda część jest ściśle ze sobą połączona i zależna od wyborów z poprzednich części; wiele gierek kryjących się pod nazwą sim date, a spełniających warunki otome (jesteś dziewczyną, wokół ciebie faceci ^^), np. "Chrono days sim date", "Idol days sim date", "Wonderland days sim date", "Kingdom days sim date" and many more /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png 
A tak na marginesie, jestem typem, który wrzucił wszystkie gry w których główną bohaterką jest dziewczyna wybierająca pomiędzy stadem uroczych kolesi do wora z nazwą otome.

Ostatnio zmieniony przez Ikan (01-04-2014 o 11h31)

Strony : 1