Ariake, z ust mi to wyjęłaś
Zakochałam się w "Ascension" i również polecam, tym bardziej że jest to gra, w której każda kolejna część zaskakuje nowymi elementami jakimi można urozmaicić wygląd bohaterów czy wybrać inną tzw. ścieżkę miłości, nie łączącą się z poprzednią częścią. I na pewno każda/y znajdzie przyciągającego wzrok faceta (Zander *.* rozmarzyłam się ^^)
Jedną z moich pierwszych gier otome było "X note", od tamtego czasu mam sentyment do występujących w niej postaci (i multum screenów na pamiątkę^^). Jest wiele otome ze stajni zeiva, którym warto poświęcić trochę czasu. "Always remember me" zaliczyłam, ale nie zrobiło na mnie wielkiego wrażenia, a nawet troszkę znudziło. "Rei" było, moim zdaniem, za krótkie, chociaż historia całkiem interesująca. "Heileen" był dla mnie trudnym orzechem do zgryzienia pod względem wyboru płci ^^' Zaliczyłam oprócz tego masę otome z DA - to taka jaskinia pod tym względem
Właściwie to większość tego typu gier w jakie dane mi było zagrać to głównie online, a one z reguły są krótkie, i nie piszę tu tylko i wyłącznie o trialach/demo. Są to np. "Cafe Rouge" z czego jest to kilkuczęściowa opowieść, gdzie każda część jest ściśle ze sobą połączona i zależna od wyborów z poprzednich części; wiele gierek kryjących się pod nazwą sim date, a spełniających warunki otome (jesteś dziewczyną, wokół ciebie faceci ^^), np. "Chrono days sim date", "Idol days sim date", "Wonderland days sim date", "Kingdom days sim date" and many more
A tak na marginesie, jestem typem, który wrzucił wszystkie gry w których główną bohaterką jest dziewczyna wybierająca pomiędzy stadem uroczych kolesi do wora z nazwą otome.
Ostatnio zmieniony przez Ikan (01-04-2014 o 11h31)