Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1

#1 01-03-2014 o 13h24

Miss'wow
Evely
...
Miejsce: Don't never say you're lonely / Bristol

Link do zewnętrznego obrazka

Witam wszystkich w tym wątku, który w końcu udało mi się założyć. Powstał on na potrzebę pełnienia funkcji "internetowej galerii" (mam DA, ale nie wstawiam nic póki, co bo skaner mnie solidnie zdenerwował). Używam ołówków o stopniach twardości: B5, B3, B2, HB, H. Rysuję od kilku lat, ale dopiero teraz czerpię  z tego prawdziwą przyjemność. Zapraszam do obejrzenia moich najświeższych prac. Musiałam przyciemniać komputerowo kontury, bo skaner ich nie złapał  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/mad.png . Mój dobry kolega PhotoScape załatwił to idealnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Na początek praktyki ołówkami z klasy B.

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

Tutaj tulipan rysowany 27 lutego rano.

A tu lampka wina z 28 lutego, tylko, że wieczorem.

I martwa natura z której jestem strasznie dumna! (i której nie wiem, po co dodawał kolorów życia, skoro jest martwa -.-)

Ostatnio zmieniony przez Evely (02-03-2014 o 11h47)

Jeśli MASZ MNIEJ MN ODE MNIE RZUĆ MI WYZWANIE bez zakładu!!!   818/1000 WYGRANYCH. Link do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazka

#2 01-03-2014 o 19h32

Miss'Żółtodziób
...

Evely! Wiesz że Cię ubóstwiam! :3
Wszystko ładnie, pięknie, ślicznie, genialnie, uroczo i fajnie! xD Tylko nad cieniowaniem musisz trochę popracować.. (Taa.. I to mówi osoba która nie umie cieniować..) Ale tak to najładniejszy jest pierwszy rysunek. ♥
Czekam na więcej  rysunków, cześć!

#3 01-03-2014 o 20h46

Miss'wow
Evely
...

Parmesan napisał

Wszystko ładnie, pięknie, ślicznie, genialnie, uroczo i fajnie! xD Tylko nad cieniowaniem musisz trochę popracować.. (Taa.. I to mówi osoba która nie umie cieniować..) Ale tak to najładniejszy jest pierwszy rysunek. ♥

Tak Misiu, wiem, że mnie ubóstwiasz =^.^= Co do cieniowania, to mówię po raz kolejny, że ono jest, ale skaner go nie uwzględnił. Skaner oprawca   /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/mad.png Mam kilka portretów z zanadrzu, ale zanim będzie widać cienie, to czeka mnie solidna robota nad wzmocnieniem ich.

Jeśli MASZ MNIEJ MN ODE MNIE RZUĆ MI WYZWANIE bez zakładu!!!   818/1000 WYGRANYCH. Link do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazka

#4 02-03-2014 o 10h06

Miss'Żółtodziób
...

Evely napisał

Parmesan napisał

Tak Misiu, wiem, że mnie ubóstwiasz =^.^= Co do cieniowania, to mówię po raz kolejny, że ono jest, ale skaner go nie uwzględnił. Skaner oprawca   /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/mad.png Mam kilka portretów z zanadrzu, ale zanim będzie widać cienie, to czeka mnie solidna robota nad wzmocnieniem ich.

Tak, tak.. Skaner odmawia posłuszeństwa..
Ale ja widzę cienie! Tylko takie jakieś dziwne..
A co do rysunków to chcę jakichś ludziów. >.<

#5 02-03-2014 o 11h52

Miss'wow
Evely
...

Dobra, poprawiłam cienie, żeby je było widać. Skoro tak bardzo Serku ^^ chcesz tego ludzia to masz tutaj świeżo zeskanowanego. Rysowany wczoraj o jakiejś 21:00 (lub coś powyżej) przy akompaniamencie The Voice. Zawsze gdy patrzę na ten rysunek myślę "krzywa twarz, krzywa twarz" i mnie to ciągle prześladuje, także wiem, że jest krzywa i nie trzeba mi tego uświadamiać xD Kto rysuje w nocy ten wie. Te kreseczki takie na twarzy w szyi to tzw. przeze mnie "cienie portretowe", które nadają według mnie szkicom trójwymiarowości i uroku.

#6 02-03-2014 o 13h00

Miss'Żółtodziób
...

Praca krzywa, nie ma cienia /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Popracuj nad proporcjami i rysowaniem włosów. http://fc00.deviantart.net/fs71/i/2010/215/1/6/Hair_Tutorial_by_SilentDeath007.jpg zobacz, cienie kreskowane daje się inaczej, nie obrysowuj ich kółkiem, o ustach i oczach pisałam Ci na SF. Tutaj masz pokazane jak rysować nos, cienia padają, ogólnie u Ciebie jest ona za wysoko. http://th01.deviantart.net/fs71/PRE/f/2010/334/5/4/tutorial__how_to_draw_noses__by_ilojleen-d33xg7u.jpg
Tu masz proporcje twarzy http://th08.deviantart.net/fs49/PRE/i/2009/200/a/b/Tutorial__How_to_draw_a_face_by_D17rulez.jpg
Masz też tu o cieniowaniu twarzy http://th07.deviantart.net/fs70/PRE/i/2011/164/d/a/how_to_draw_a_realistic_face_by_catherinelennon-d3istfd.jpg
No to tak kilka rzeczy.

#7 02-03-2014 o 21h18

Miss'Żółtodziób
...

Zgadzam się z Lirką. Chodć nie znam się na rysunku, to chyba rzeczy lepiej ci wychodzą. xD A może cos narysowanego pastelami?

Dyskusja zamknięta

Strony : 1