Link do zewnętrznego obrazka
Link do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazka
Believe in dreams, for in them is hidden theG A T E T O E T E R N I T Y
Daleka przyszłość - era, w której technologia pełni niemalże każdą funkcję. Wszelakie prace wykonują odpowiednio zaprogramowane androidy, dzieci nie chodzą do szkoły, automatycznie od urodzenia wszczepiane mają małe chipy, w których zawarta jest całkowita wiedza jaką powinny zachować. Jednak jak to bywa w świecie NIEidealnym istnieją również pewna usterki, szkodniki, których nie sposób się pozbyć, w tym przypadku są to siejące postrach wirusy komputerowe. I tutaj, aby nie było, że cała ludzkość się leni pojawiają się zapory anty ogniowe oraz antywirusy, czyli ludzie których praca polega na dostaniu się do urządzenia i wyczyszczenia go poprzez walkę z takowym wirusem... żeby natomiast nie było za łatwo, w świecie komputerów bardzo łatwo się zgubić, aby natomiast znaleźć poszukiwanego wirusa trzeba poświęcić temu dużo, dużo czasu. Nasza historia zaczyna się w miejscu kiedy ni stąd ni zowąd wszystkie urządzenia w jednym mieście zaczynają wariować, do tej roboty wynajęty zostaje młody chłopaczek trudniący się zawodem antywirusa, nadzwyczaj dobry w swoim fachu, który pomimo wieku ma już niemałą ilość wygranych na swoim koncie. Wysłany do wirtualnego świata nie spodziewa się, iż jego przeciwnikiem będzie równie młoda dziewczyna jak i również wirus komputerowy, która niegdyś została wysłana do świata komputerów i podróżuje po nim od bardzo długiego czasu, teraz natomiast znudzona życiem postanawia zabawić się trochę... i co teraz? Pomimo dość niewinnego wyglądu nie da za wygraną, szykuje się więc zażarta walka pomiędzy dwoma programami, które muszą się wyniszczyć, aby przetrwać - wirus vs. antywirus. Walkę czas zacząć!
Link do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazka
F R I E N D S A R E A N G E L Swho lift us to our feet when ourwings have trouble remembering how to fly.
~ I. Szanujemy regulamin i forum działu, zasady odnośnie praw autorskich, nie bezcześcimy bezkarnie naszego pięknego, ojczystego, polskiego języka oraz nie umieszczamy scen, których młody widz poniżej lat osiemnastu nie powinien tu dostrzec ~
~ II. Nie tworzymy postaci typu Mary Sue, lub lolit czy też emo - taki tam bezsensowny, bezpodstawny wymóg wrednej autorki ~
~ III. Możemy używać slangu współczesnej młodzieży, aczkolwiek nie jest to konieczne, w świecie komputerów jednak takowym posługują się niektórzy, dla nie tracenia czasu ~
~ IV. KP powinno pojawić się w ciągu dwudziestu czterech godzin, chociaż nie ukrywam, iż jeśli będzie to kilka godzin dłużej to i tak cię nie wyrzucę - jednakże - jeśli znacznie opuścisz rozpoczęcie OG to wyrzucam cię i dodaję na czarną listę - nie należę do osób cierpliwych ~
~ V. Przekleństwa? Rozumiem, że niektórzy bez tego nie wytrzymuję, zezwalam, jednak nie za często i co najmniej jedna litera w wyrazie ma być zastąpiona gwiazdką. Jasne?
~ VI. Opowiadanie zaczynam ja lub druga osoba z wątku, jest mi to wprawdzie obojętne, ale jeśli chcesz zacząć, napisz do mnie, powiem ci w którym momencie zaczynamy ~
~ VII. Wolałabym, aby zaraz po zgłoszeniu się na uczestnika OG zajął miejsce na KP. Wiem wówczas kogo mam wpisać do listy - dodajemy KP poprzez edycję posta, nie ma czegoś takiego, że dodajesz nowego, usuwając bądź nie usuwając starego - nie zaśmiecajmy OG ~
~ VIII. Zmiany pogody? Owszem, może je ustalać każdy, ale bez przesady. Nie mamy anomalii, w jednym momencie nie pada srogi śnieg, a w drugim nie grzeje słońce jak na patelni. Zachowajmy choć krztę realistyczności (nie wspominając, iż jest to fantasty rzecz jasna) ~
~ IX. Na końcu bądź na początku, to już jak chcesz, umieść cytat. Jakikolwiek, temat dowolny, może zarówno twój własny jak i kogoś znanego, kolejny dowód na to, że przeczytałeś regulamin ~
~ X. Odnośnie KP - 24 h na zrobienie, jeśli kilka godzin się spóźnisz nic się nie stanie jeśli jednak nadużyjesz tego to trafisz na moją czarną listę - wygląd A&M, dane podstawowe, więcej nie wymagam liczę na to, że szybko zrobisz Kartę Postaci ~
~ XI. Jestem zapominalska, więc znając życie pojawi się tu kolejna dziwna zasada odnośnie OG, więc lepiej abyście mięli się na baczności - byłabym również wdzięczna za informowanie mnie o zawartych tu literówkach i innych, niedopuszczalnych błędach ^^ ~
The future starts todayN O T T O M O R R O W.
Pani Wirus - Riio (tak, bezkarnie zabieram sobie takową panienkę)
Chłopak robiący za antywirusa - Lynn
Ostatnio zmieniony przez Riio (26-02-2014 o 08h15)