Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1

#1 23-02-2014 o 17h32

Miss'Sensei
Widmo
So you made me a troll... So let's play...
Miejsce: I'm coming for you

Anna przymknęła oczy i wzięła ciężki wdech. Daria nie była w stanie patrzeć na jej cierpienie i wyszła z pokoju.W jej oczach pojawiły się czarne ,zamrożone łzy.Nie chciała wrócić do pokoju,więc tylko wysłała SMS-a do Róży,która wciąż była z Anną.Napisała ,czy Anna jeszcze żyje.Ona odpisała ,że tak,ale niestety już niedługo.Wyjrzała przez szybę w drzwiach do pokoju. Zauważyła czarną postać z kosą,która stała nad łóżkiem Anny i osuwającą się na podłogę ze strachu Różę.Zaczęła płakać,a jej łzy przeobrażały się w potwory,które zaczęły kąsać przechodzących ludzi.Wiedziała,że to wszystko jej wina.Że to przez nią Anna zaraz umrze,a zło pojawiło się w jej świecie.Wpadła do pokoju z krzykiem rozpaczy. Śmierć odwróciła się.Nawet,jak nie było widać twarzy ,to czuć było zaskoczenie i radość.
- Dareńko,kochanie,co się stało?
- Proszę,nie zabieraj Ani! To moja wina...
                     Postać upuściła z zaskoczenia kosę i 'spojrzała' pytająco.Daria spuściła głowę i otworzyła usta,zamierzając najwyraźniej coś powiedzieć. Jednak,wbrew oczekiwaniom,zabrała Annę i Różę,choć ledwo żywe,i wybiegła z nimi przed dom.Zamknęła oczy i ukazał się czarny,zimny wir.Porwał je z sobą i zaniósł przed rozbity budynek.Daria szybko wniosła je między cegły .Poruszyła lekko dłonią,a drzewo w środku budynku zapadło się i ukazało się małe przejście . Wrzuciła je tam,nie dbając o to,czy rozbiją sobie głowy. Weszła tam również.Szybko ułożyła je na łóżkach znajdujących się w  środku. Przeszła do kolejnego pomieszczenia. Znajdowały się w nim różne leki i maści. Wzięła prędko flakonik ze złotym płynem i pusty,ogromny słoik. Wróciła do Anny i Róży.                       
                      Annie podała płyn i podstawiła sobie słoik pod oczy. Kiedy padały tam łzy Darii i zmieniały się w potwory,to były troszkę unieszkodliwione.Anna otworzyła lekko jedno,krwistoczerwone oko. Daria krzyknęła i odsunęła się od Anny,bo bała się tego. Anna też będzie teraz zmagać się z tym,z czym ona zmaga się na co dzień . Z byciem  nie z tego świata. Byciem Uzdolnioną i jednocześnie byciem przez to straconą.  Wzięła ciężki oddech i odwróciła się  do Anny. Nie wiedziała,jaką ma Zdolność,ale się jej obawiała.Postanowiła zabrać stąd Różę natychmiast. Skinęła dłonią ,a jedna ze ścian się otworzyła i wskoczyła tam z Różą na plecach. Ułożyła tam Różę i pobiegła z powrotem do Anny,nie zapominając o zamknięciu. Anna zaczęła dyszeć i parskać,a Daria schowała się   w bardzo głębokiej dziurze 100 m od Anny. Zamknęła oczy,czekając na najgorsze.

http://orig05.deviantart.net/62d0/f/2015/092/5/f/phantom_bb_jumpscare__gif__by_nicktheawesome115-d8o18kh.gif

#2 24-02-2014 o 17h36

Miss'Sensei
Widmo

Nagle z kąta pokoju wyskoczył maleńki królik i podszedł do Anny.Ona rozerwała go na strzępy. Daria z wielkim lękiem rozpoznała tą Zdolność. Była to chęć do zabijania i rządza młodej krwi.Szybko machnęła ręką i Anna zapadła się pod ziemię. Spojrzała po sobie ze wstydem i żalem.To była wina nie tylko jej i jej Zdolności,tylko jej  charakteru i pożądania. Czemu musiała się w nim zakochać,kiedy zabierał jej siostrę z jej winy?Przez to ,że siostra także była Uzdolniona ,odnawia ona jej Kainowe piętno każdej nocy o przesileniu z nocy na dzień. Duch siostry nie daje spokoju nikomu.Daria myślała,że umawiając  się ze śmiercią,odzyska życie siostry. Jednak on myślał inaczej i wzmocnił katusze siostry.Potem Daria uciekła przed nim ,ale nie da się uciec przed śmiercią. Wzmogła więc liczbę zgonów u chorych,by on nie miał czasu jej szukać,w tym Anny. Jej Zdolność ułatwiała panowanie nad żywiołami,ale nie tylko,umiała również boleśnie zabijać wolą. Wstydziła się drugiej strony jej Zdolności i starała się potem nie dopuścić do tego,by druga strona pochłonęła pierwszą. Nie poradziłaby sobie z Anną sama,nie ujarzmiłaby jej Zdolności sama,więc postanowiła Uzdolnić Różę.

http://orig05.deviantart.net/62d0/f/2015/092/5/f/phantom_bb_jumpscare__gif__by_nicktheawesome115-d8o18kh.gif

#3 26-02-2014 o 10h53

Miss'nieobczajona
...

Proszę ,pisz dalej,to jest bardzo ciekawe!

#4 26-02-2014 o 11h25

Miss'Sensei
Widmo

Wskoczyła prędko do pokoju z miksturami. Wzięła flakonik ze złotym płynem i pobiegła do Róży. Nie zauważyła ,że ma on w sobie kryształki lodu i że płyn mógłby być niezdatny do użycia. Otworzyła usta Róży i wlała jej mieszaninę. Kiedy spłynęła do gardła,Róża zaczęła oddychać wiatrem syberyjskim. Jej brązowa skóra stała się blada jak śnieg. Czarne włosy przybrały podobną barwę. Oczy zdały się zamarznąć ,były lodowoniebieskie . Daria widziała w tym coś nowego,nikt tak się przez Zdolność tak nie zmienił z wyglądu. Wtem zauważyła kryształki lodu w butelce.
- O matko...
Pokój zamarzał i Róża razem z nim. Daria podpalała każdą falę mrozu, dopóty nie upadła ze zmęczenia.
                               W tym czasie Anna rozglądała się wokoło. Nie znała tego otoczenia i miała ochotę je zniszczyć. Nagle usłyszała wrzaski dochodzące z ściany ziemi. Próbowała ją rozwalić ,ale nie potrafiła. Spojrzała na swoje ostre paznokcie i spróbowała dokopać się do odgłosów. Udało się jej to. Gdy zobaczyła,co się tam dzieje,zamarła. Mróz przeszywający serce,śnieg wpadający w oczy,na podłodze przyjaciółka,Daria i Róża w środku zamieci. Postanowiła zabić osobę wywołującą tą zamieć.W ostatniej chwili,gdy Anna skoczyła do Róży ,Daria ostatkiem sił zawołała:
-Anna,nie! To jest Róża!
Anna spojrzała na nią jak na wariatkę i wycharczała:
-To,to nie jest Róża...
-Jest,uwierz mi!-zaprotestowała Daria-Spróbuj ją obudzić!
Anna dała z liścia Róży ,a ona się przebudziła ,a gdy to zrobiła ,zaczęła wrzeszczeć bez opamiętania.
-Gdzie jestem? Kim ty jesteś? Daria,co tu się dzieje?!
-Jesteś w tajnej jaskini,to jest Anna,a ty zamroziłaś pokój.
Róża uznała,że Daria chyba powinna się leczyć i rozejrzała się . Nie było wyjścia.
-Acha ,to nie może być Anna,ona jest ruda i jej oczy są zielone,nie czerwone!
-A,ale ja jestem taka,jak dawniej!-powiedziała z niedowierzaniem Anna
-Spójrz w kroplę.-Daria wyczarowała dwie krople,by dziewczyny mogły się przejrzeć.
Daria usłyszała od nich tylko jedno:
-AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!

#5 28-02-2014 o 17h33

Miss'Sensei
Widmo

Daria obojętnie popatrzyła na nie .Nie widziała sensu ich paniki. Tymczasem Anna brzydziła się swych czarnych jak noc włosów i oczu czerwonych jak krew,a Róża znienawidziła swego wyglądu ,bladego jak duch. W jednej chwili zażądały:
-Wyjaśnij nam,o co tu chodzi!!!
A Daria jakby nigdy nic spokojnym głosem mówiła o Uzdolnionych, o minionych wydarzeniach i dlaczego tak wyglądają. Annie wydłużyły się paznokcie,a Róża się zapowietrzyła.
-I ty to mówisz tak spokojnie?!!!!!-wrzasnęła Róża.
-Dla mnie to normalne-Daria wzruszyła ramionami - o Jezu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zobaczyły czarną postać z kosą za Anną i zaczęły piszczeć.
-Uciekać!-krzyknęła Daria i tupnęła nogą. Silny prąd powietrza wypchał je z jaskini.Śmierć nie pojmowała ,o co chodzi i  gdyby umiała robić miny,miałaby prawdopodobnie głupią. Leciały w wirze poruszając się z ogromną prędkością. Róża zauważyła ,że lecąc ,wciągają drzewa i ludzi.
- Wiesz,że tam wpadają ludzie giną?-zapytała ze wściekłością Darię.
- To jest wpisane w mą krew,w Zdolność- rzekła Daria,starając się zabrzmieć jak najobojętniej.
-Daria,ty potworze!- wykrzyknęła Róża i jej ręka prawie zamarzła jej na kość.
-A myślisz,że ty nim nie będziesz?!- odpowiedziała poirytowana.
Róża zamilkła,a w jej oczach pojawiły się łzy. Zamieniły się potem one w płatki śniegu.
-A dlaczego  ty nie płaczesz,przecież oni umierają...- powiedziała Anna-a ty taka nieczuła...
-Ty myślisz,że jestem nieczuła?!!Nie mogę płakać,by nikogo więcej nie skrzywdzić!-wypuściła emocje Daria. Potem pokazała:
-Spójrzcie,co się dzieje z moimi łzami
Zapłakała,a jej łzy stały się potworkami. Róża pisnęła i odsunęła się od niej.
- Może opowiesz nam o swojej Zdolności i wyjaśnisz nam nasze?-zmieniła temat Anna.Tak więc Daria zaczęła:
-Moja Zdolność polega głównie na tym,by panować nad  żywiołami,ale mam też kilka PodZdolności. Znane mi to: te łzy,wytwarzanie pola siłowego i zabijanie wolą. Zmuszam się,by próbować je kontrolować,ale się nie da. U każdego tak jest. Zdolność to dodatkowy gen w DNA,a Uzdolnieni to takie błędy w kodzie świata. Trzeba nauczyć się z tym żyć .Naturalnie Uzdolnieni uczą się tego od dziecka,a tak zwani upojeni muszą zrobić kurs przyśpieszony. Okej,Zdolność Róży polega na zamrażaniu tego,czego się tknie i również panowanie nad lodem i śniegiem.Anny zaś głównej Zdolności nie znam,ale jej PodZdolność to chęć zabijania i rządza młodej,świeżej krwi. Musimy odkryć Zdolność Anny i wasze PodZdolności,aby móc nad nimi zapanować choć w części.
                                                    Wtedy tornado wylądowało pod Wielkim Murem Chińskim i dziewczyny weszły do jaskini pod murem

#6 01-03-2014 o 15h51

Miss'Żółtodziób
...

Fabuła ogólnie ciekawa, ale wyłapałam sporo błędów stylistycznych (co wcale nie oznacza, że nie masz talentu, po prostu musisz jeszcze poćwiczyć ; ) ). I jeszcze jedna, maleńka uwaga. Nie musisz pisać posta pod postem, użyj funkcji Edytuj, będzie to wtedy lepiej wyglądało ; ).
Co do reszty, to miałaś całkiem niezły pomysł na historię, nie spotkałam się jeszcze z takim, dlatego czytałam Twoje dzieło z zainteresowaniem (choć przeszkadzały mi błędy, ale nie przejmuj się - ja też na początku nie byłam za mocna w stylistyce : ) ). Na koniec - ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. Im więcej napiszesz, tym będziesz lepsza. Życzę powodzenia i pozdrawiam,
~ Rachel < 3

#7 05-03-2014 o 12h55

Miss'Żółtodziób
...

Pisz, pisz dalej!  /modules/forum/img/smilies/bimbo/smile.gif

Dyskusja zamknięta

Strony : 1