Różne, czyli: może trochę horroru, coś z thrillera, dla zaciętych żartownisiów także elementy komediowe... I zdecydowanie także nadprzyrodzone i science-fiction.
|| F A B U Ł A ||
Historia ta miała, ma albo dopiero będzie mieć miejsce w określonym czasie... Zależy, z czyjego punktu widzenia patrzeć. Ale o tym później, zacznijmy od tego, jak to wszystko się zaczęło.
Pewna dziewczynka miała dość dziwną przypadłość - widziała duchy i demony. A jak wiadomo, ludzi takich społeczeństwo zwykło odrzucać, tak więc była ona znienawidzona nawet przez własnych rodziców. Jedynie jej starszy brat był po jej stronie, przez co często to on obrywał za nią od ojca albo okrzykiwany przez matkę potworem. Ale mimo to wciąż przy niej trwał, co jednak potęgowało smutek rosnący w sercu dziewczynki. Tak bardzo chciała, by to wszystko się wreszcie skończyło...
I wtedy, jak na zawołanie pojawił się demon. Spełnię każde Twe życzenie, oznajmił, nie mogąc już doczekać się słodkiego smaku niewinnej, dziecięcej duszyczki. Bo oczywiście, zgodziła się. Nie chcę, żeby ktokolwiek nienawidził mnie i mojego braciszka, powiedziała, podpisując pakt, na co demon wykorzystując najłatwiejszy sposób na pozbycie się jej problemu, wyeliminował wszystkich, którzy choć trochę nie przepadali za dziewczynką.
Moment, nie wszystkich... Ale jak to nie, pewnie się zastanawiacie? Otóż to, została jeszcze jedna osoba, której nie zabił, a która, jak z resztą jawnie pćodawała, nienawidziła małej z całego serca. Jej brat.
Znienawidził ją, by ją chronić. Oszukany demon zaczął go ścigać, ten jednak umiejętnie uciekał i ukrywał się przez następne 5 lat. Aż w końcu, stało się... Piekielnej istocie pozostało tylko odebrać zapłatę. Jednak okazuje się, że nastoletnia już dziewczyna po raz kolejny nie jest sama.
Ale... Jak to? Przecież nikogo przy niej nie ma...
Link do zewnętrznego obrazka
~!~!~!~!~!~!~!~!~!~!~!~!~
|| W S K R Ó C I E ||
Wcielamy się w rolę dziewczyny, która jako dziecko podpisała pakt z demonem, a także w niego samego i przyjaciół protagonistki... Której będą trzy - jako dziecko, jako nastolatka i jako dorosła. Dorosła zna tę historię najlepiej, więc pomaga ściganej nastolatce, wysyłając jej wiadomości z przyszłości. Wie jednak, że jeśli nie zrobi czegoś więcej, po raz kolejny pętla czasowa się zamknie... Konstruuje więc Wehikuł Czasu, za pomocą którego chce zwalczyć problem w dwóch ogniskach - pomagając nastolatce i porywając dziecko, by do zawarcia paktu nigdy nawet nie doszło.
~!~!~!~!~!~!~!~!~!~!~!~!~
|| R O L E ||
1 ~ Isabelle Howe ~ Dziewczyna - widzi demony, duchy itp. przez co od małego zdana była tylko na siebie. W RPG pojawi się w trzech różnych czasach:
1.1. ~ Isia ~ Dziewczynka (10 lat) - przed podpisaniem paktu, choć już po pierwszym spotkaniu z demonem. Zostaje uprowadzona z jej czasu przez 1.3. ~ Eminaria
1.2. ~ Isa ~ Dziewczyna (15 lat) - Nie wie jeszcze o śmierci brata, dostaje telefony i SMSy od własnego numeru ~ Lynn
1.3. ~ Isabelle ~ Kobieta (20 lat) - Chce przerwać pętle czasową, poza pisaniem do 1.2. konstruuje też wehikuł czasu, którym zabiera 1.1. do czasów 1.2. gdzie zamierza im pomóc ~ Ikuna
2.1. ~ Ms. Sadistic ~ Demon(ica - płeć do wyboru), zamordował(a) brata 1.2., teraz ściga ją ~ @Maruki
3.1. ~ Izaya Howe(14-17 lat) ~ brat 1.1., razem z nią i 1.3. przenosi się w czasie. Odpowiedzialny, zrobi wszystko dla siostry. ~ Sszyszka
3.2. ~ Cinna Jordan Shepherd(18-25 lat) ~ młody egzorcysta, przyjaciel 1.3. odkąd pomógł jej uporać się z prześladującym ją demonem. Wyrusza z nią do przeszłości ~ Olga31082000
|| Coś czego i tak nikt nie przeczyta vel Regulamin ||
Oczywiście, poza ogólnym i działu, kilka zasad by uniknąć komplikacji.
1. Zastrzegam sobie, jeśli zajdzie taka potrzeba, prawo do zmiany przebiegu akcji - jestem Mistrzem Gry.
2. Realizm przede wszystkim - nie tworzymy postaci przedoskonałych, które mogą wszystko. Każdy ma zarówno wady jak i zalety.
3. Nikt nie kierujemy postaciami innych graczy. Można, co prawda, kogoś uderzyć, czy odepchnąć, a jak jest słabszy to wtedy reakcja jest oczywista.
4. Prawo do kłótni mają tylko nasze postacie. Jak masz jakiś problem, pisz mi na PW, jakoś to rozwiążemy.
5. Język nasz ojczysty jest piękny i barwny - przestrzegajmy jego zasad.
6. Proszę, by posty nie składały się tylko z dwóch czy trzech linijek tekstu. Od czasu do czasu może się zdarzyć taka ewentualność, ale bez przesady.
7. Jeśli znikasz na dłużej albo chcesz zrezygnować - pisz w poście albo do mnie na PW, dobrze by też było, gdybyś miała zastępstwo.
8. KP zgodnie ze wzorem, zezwalam też na dodawanie czegoś od siebie.
9. Przeczytanie Regulaminu to małe nic, trzeba go też zaakceptować. Dlatego proszę o napisanie na końcu KP słowa "Telefon", innym kolorem niż czarny.
10. Regulamin może ulec zmianie, a niegrzeczne dzieci i tak będą karane.
|| Co w KP? ||
Poniższa treść obowiązkowa. Oddajemy w ciągu 48h. Zezwalam na 2 postacie, bo chyba sama będę musiała tyle mieć... ; ; Kod:
[center]
[b][color=#]Godność[/color][/b] przy 1 ta sama, do uzgodnienia
[b][color=#]Płeć[/color][/b]
[b][color=#]Rola[/color][/b]
[b][color=#]Wiek[/color][/b]
Zaznaczony przy postaciach, 2.1. może być postacią długowieczną i wiecznie młodą
[b][color=#]Orientacja[/color][/b]
[b][color=#]Wzrost[/color][/b]
[b][color=#]Kraj pochodzenia[/color][/b]
Prosiłabym o jakiś adekwatny do imienia i nazwiska, ew. dopisać pochodzenie rodziców.
[b][color=#]Wygląd[/color][/b]
Manga, Anime, Arty. Mile widziane także krótkie opisy. Przy 1 do uzgodnienia CO NAJMNIEJ kolor oczu.
[b][color=#]Charakter[/color][/b]
Minimum 5 zdań.
[b][color=#]Historia[/color][/b]
Tutaj macie pole do popisu, zależy mi na osobach potrafiących pisać.
[b][color=#]Dodatkowe[/color][/b]
[/center]
Moja KP później, dobrej zabawy! ^^
Ostatnio zmieniony przez Lynn (10-02-2014 o 20h11)

Co się dzieje? Zapomniałaś hasła? Czy porzuciłaś forum? Wracaj, proszę? :c