Eva Nowak
Spakowałam ostatnie rzeczy do torebki-która z resztą wszystko pomieści-i spojrzałam na zegarek.Super.-Ech,i jak my przykład dajemy?Już idę.-zaśmiałam się i schowałam telefon kiedy Emma się rozłączyła.Słysząc po chwili dźwięk klaksonu szybko złapałam klucze od domu ze stołu i otworzyłam drzwi.Narzuciłam jeszcze na siebie czarną,skórzaną kurtkę i zmierzyłam do samochodu gdzie czekała już na mnie Emi.
Uśmiechnęłam się do niej i machnęłam ręką na przywitanie po czym weszłam do samochodu.
-Wybacz,możemy jechać-powiedziałam do niej jeszcze.Czeka nas długi dzień.Choć na swoją pracę nie narzekam.Od zawsze gdzieś w głębi marzyłam żeby prowadzić kawiarenkę.
~Króciutko,ale musiałam się śpieszyć ;-;
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 2
#26 19-02-2014 o 14h37
#27 19-02-2014 o 19h40
Link do zewnętrznego obrazka
Eva właśnie weszła do mojego samochodu. Uśmiechnęła się i przywitała ze mną. Powiedziała, że możemy już jechać. To bardzo dobrze, bo było pięć po szóstej. Ponownie uruchomiłam samochód i już byłyśmy w drodze do kawiarni. Jechałyśmy w ciszy, przy cichych dźwiękach przebojów Nirvany. Gdy dojechałyśmy, zaparkowałam samochód jak najbliżej wejścia. Wyszłyśmy z auta, a po chwili je zamknęłam.
- Okey, Evcia. Już jesteśmy! - powiedziałam z przejęciem i powoli szłam w stronę galerii. Doszłam z Evą przed kawiarnię, gdzie siedziała nasza kelnerka. Uśmiechnęłam się w jej stronę i rzekłam:
- Cześć, kochana! Oprawa jest dopiero za godzinę, tak że masz jeszcze czas wolny. Jak chcesz to możesz pospacerować gdzieś, albo nam pomóc. Jak chcesz. - powiedziałam i zaczęłam otwierać kawiarnię.
*Sorry, ale troszkę krótko. ;-;*
#28 20-02-2014 o 13h35
Eva Nowak
Wsłuchując się w rytm piosenek Nirvany trochę się rozbudziłam.W końcu muszę się przyzwyczajać do wczesnego wstawania.
Moje rozkoszowanie się muzyką nie trwało długo,a raczej zostało przerwane gdy dojechaliśmy na miejsce.Na szczęście wzięłam swoje słuchawki i odtwarzacz muzyki z moimi wszystkimi ulubionymi przebojami.W większości były na niej polskie zespoły rockowe,ale nie zabrakło tam również tych zagranicznych.Ogólnie lista się nie kończyła.
Wyszłam z samochodu i razem z Emmą zmierzyłyśmy ku kawiarni.Widząc naszą kelnerkę uśmiechnęłam się lekko i przywitałam się.Nie sądziłam,że jest na tyle pilną pracownicą,że aż przyszła przed czasem.
Po otwarciu kawiarni weszłam do niej rozpromieniona rozglądając się.Niedługo te pomieszczenie będzie pełne życia,a więc pracy również nie będzie mało.
Westchnęłam cicho i oparłam się o blat.
#29 20-02-2014 o 13h51
Przyszły właścicielki. Wstałam i przywitałam się z nimi. Weszłam za nimi do kawiarenki.
-Kawaii!!
Cichutko pod nosem zachwycałam się wyglądem kawiarenki. Podeszłam do panny Emmy.
-Z chęcią wam pomogę.
Powiedziałam z uśmiechem. Ta kawiarenka jest naprawdę super. Tak mi się tu podoba. Tak się cieszę, że tu pracuję.
-Hmm.... Co mam robić? Może zacznę od krzeseł?
Powiedziałam i podeszłam do stolika zaczynając ściągać krzesła i następnie je ustawiać.
Nie długo powinna przyjść reszta. Cieszę się, że spotkam nowe osoby.
|Ask|Blog|Instagram|
WRÓCIŁAM~~

#30 20-02-2014 o 17h34
Eva przywitała się z naszą kelnerką. Ta dziewczyna gdy weszłyśmy do kawiarni zaczęła coś piszczeć po japońsku, czego ja szczerze nie lubiłam, no ale mniejsza z tym. Była bardzo pomocna, co mi się bardzo podobało. Zaczęła zdejmować krzesła, okey. Zaraz ją poproszę żeby wyjęła towar na półki.
- Dobrze, jak skończysz, to możesz wyjąć towar na półki. Ale wiesz, ten co jest na zimno musi być w lodówce. A rzeczy do odgrzania w tym z parą wodną. A to zwykłe na tą ladę za szybką. - powiedziałam miło. - Cieszę się że nam pomagasz. - dodałam z uśmiechem. Okey, teraz przyszedł czas na mnie i na Evę.
- Evuś! Chodź, wyjmiemy towar z magazynu. - rzekłam. - A ty mała, zanim zaczniesz układać towar, poukładaj ładnie t jasno-różowe serwetki i ulotki na stołach. - dodałam i pociągnęłam Evę za sobą do magazynu.
- Okey. Co najpierw bierzemy? - powiedziałam i zaczęłam się rozglądać po magazynie. Już dziś wielkie otwarcie naszej kawiarenki!
Ostatnio zmieniony przez Parmesan (20-02-2014 o 18h16)
#31 20-02-2014 o 18h13
Eva Nowak
Przyglądałam się dziewczynom.Chyba wszystkim się podoba te wnętrze.Zaczęły brać się już do pracy,więc jak przewiduję na mnie też nadeszła pora.
Emma pociągnęła mnie do magazynu.Mało tego nie było.Jednak na otwarcie trzeba przygotować najlepsze rzeczy.W końcu wypadałoby zachęcić klientów do tego aby częściej przychodzili i o nas nie zapomnieli,prawda?
Westchnęłam cicho rozglądając się po magazynie.
-Kubki wszystko jest?Talerzyki?Ech,stresuję się wiesz?-zaśmiałam się i zaczęłam szperać po pułkach.Wzięłam do rąk już niektóre rzeczy,które uważałam za potrzebne.No dobrze,nie jest tak źle.Wszystko musi być idealnie.
#32 20-02-2014 o 18h23
Talerzyki są, kubeczki są, widelczyki są, łyżeczki są, wszystko jest. Jedzenie. Potrzebne nam żarcie! No to może tort cytrynowy i..
- Potrzebny nam tort cytrynowy, tort czekoladowy z kremem orzechowym, babeczki z różnymi kremami, kawa do ekspresów, mleczko do kawy, ciasteczka z kawałkami czekolady, pojemniki z lodami, keks, sernik, cuksy dla maluchów, mleko i lody do koktaili.. - powiedziałam jednym tchem. - Teraz ty wymyślaj. - dodałam z uśmiechem. Ja zaczęłam przenosić do drzwi rzeczy które mi były potrzebne. Przecież wszystko musi być idealnie, a odprawa jest za czterdzieści pięć minut! Uwielbiam ten pośpiech! No nic, dalej noszę do drzwi, na razie.
#33 20-02-2014 o 19h16
Eva Nowak
Słuchałam przyjaciółki próbując w myślach wszystko zapamiętać.Ech,przy odrobinie szczęścia te miejsce będzie rajem dla miłośników słodkości.
-Dobrze,to jeszcze posypki,owoce,kremy,muffinki,cappucino,expresso,kostki lodu,bita śmietana,czekolada,tiramisu...-zaczęłam wymieniać biegając w tą i z powrotem przenosząc rzeczy na swoje miejsce.
-Nie sądzisz,że na razie wystarczy?-zapytałam gdy wróciłem przenosząc ostatnią rzecz.Czasu coraz mniej,a ja sama jak najszybciej chciałabym zacząć.
~krótko,beznadziejne,ale weny brak...na przyszłość postaram się poprawić c:
#34 20-02-2014 o 19h35
Kiedy zrobiłam już wszystko rozglądnęłam się po sali. Wszystko jest idealne. Nie mogę się już wszystkiego doczekać. To takie podniecające.
-Genialnie!
Wypiszczałam jeszcze pod nosem kilka słówek nawiązujących do mojego zachwytu tym miejscem. Ciekawe co powiedzą klienci. Spodoba im się? Mam nadzieję, że tak. Tu jest genialnie.
Wręcz nie mogłam się doczekać otwarcia. Super.
|Ask|Blog|Instagram|
WRÓCIŁAM~~

#35 21-02-2014 o 16h57
Skończyłyśmy! Wszystko było za drzwiami do magazynu. Wyjrzałam za drzwi i zobaczyłam tą kelnerkę. Wyraźnie jej się tu podobało. Włączyłam do prądu wszystkie maszyny i zawołałam:
- Hej! Mała! Pomożesz nam rozkładać towar na półkach? Byłoby miło. - uśmiechnęłam się do niej i popatrzyłam na pomieszczenie, było cudownie. - Za pół godziny odprawa. Musimy w miarę to wszystko ogarnąć! - dodałam i popędziłam po Evę do magazynu. Pociągnęłam ją za drzwi i zagoniłam do pracy. Mam nadzieję że wszystko będzie idealnie!
#36 23-02-2014 o 11h13
Eva Nowak
Westchnęłam z ulgą gdy okazało się,że już skończyłyśmy i wszystkie potrzebne rzeczy znalazły się przy drzwiach.No tak,potrzeba jeszcze z tym coś zrobić.Zerknęłam jeszcze na naszą kelnerkę i uśmiechnęłam się lekko.Żeby tylko reszta naszej 'załogi' miała taki sam entuzjazm jak ona.Przydałoby się w końcu żeby praca tutaj nie była dla nich uciążeniem,a zamiast tego przyjemnością.
Posłuchałam się Emmy i wzięłam się szybko do pracy.
Strony : 1 2