Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2

#1 04-01-2014 o 16h07

Miss'gadułka
Lynn
Powinni zrobić anime o ojcu Boruto!
Miejsce: Gdzieś między sadyzmem a przerwą obiadową

RPG autorstwa Abigeil (z tą drobną poprawką, że nieograniczona ilość postaci i wieczny nabór), które moim zdaniem zbyt szybko popadło w niełaskę zwaną Archiwum.

Na początek - czym jest Rosa?

Rosa jest niezwykłą cieczą, która odczytuje bądź zmienia emocje ludzi. Na świecie jest tylko siedem osób panujących nad nią, każdy nad innym rodzajem, jednym z kolorów tęczy. Potrafią ją modyfikować, przekształcać w GMO(xD) oraz wykorzystywać do własnych celów. Ale co by się stało gdyby się spotkali?

Zarys fabuły

Daleka przyszłość, kolejne pokolenie Panujących. Siódemka nastolatków z różnych stron świata zostaje ulokowanych w rezydencji w Buenos Aires przez milionera chcącego zbadać bliżej ich właściwości(?). Będą mieszkać razem, bez dostępu do Rosy. Podobno niewielki zapas znajduje się w zamkniętym na klucz biurze. Czy wystarczy im to na wiele miesięcy? Jak poradzą sobie odcięci od tego, co tyle lat pomagało im w życiu?

Regulamin:
(Mocno uciachany stary, bo zapewne jeszcze mniej osób by go przeczytało...)

1. Uwzględniamy regulaminy: Ogólny, Gier RPG i ten.
2. Minimalna liczba zdań na post to 5.
3. Przy ciężkich wulgaryzmach używaj "!@#$%^&*". Wtedy od razu będziemy wiedzieli o co chodzi, a Ty nie złamiesz regulaminu.
4. Prosiłabym o tworzenie postaci własnoręcznie(xd), nie wstydźcie się, to RPG nie służy przecież do wyśmiewania Waszych prac.
5. Tak, tak, można zawierać przyjaźnie i zakochiwać się. Jednak będzie trudno grać, gdy jedna postać będzie flirtować co post!
6. Jeśli musisz odejść postaraj się znaleźć zastępstwo, zwłaszcza przy rolach władających(możesz skontaktować się ze mną na pw ~Lynn)
7. Nie robić mi żadnych elfów, urgali, Shruikanów, ani nic. Dozwolone jednak są zwierzęce uszy i ogony :3
8. Sterujemy swoją postacią i NPC (o ile nikt chętny się na jakieś postacie nie znajdzie...).
9. Tylko postacie się kłócą, my nie.
10. Pod Kartą Postaci piszemy "kiedy zaczynamy?", żebym wiedziała, żeście go przeczytali.
11. GMO jest żartem, jeszcze tego nie opanowaliście, jesteście nastolatkami.
12. Zaczynamy, gdy będzie pięć osób. (choć dobrze by było, gdyby panujących był komplet...).
13. Nie może być samych dziewczyn. Potrzebujemy chłopaków!

KP

Na KP macie 48h, można wziąć 2 postacie (ale nie 2 dziewczyny!).

>obrazek<
Imię:
Nazwisko:
*Rodzaj Rosy: w przypadku Panujących
Wygląd:
Umiejętności:
Zwierzę:
Inne:

R O L E

1 - Panujący:

1.1. ~ Czerwony ~ Jane Kat Nake ~ Eminaria
1.2 ~ Pomarańczowy ~ Blanca Egnaro ~ Abigeil
1.3. ~ Żółty ~ Carol Ehrlichmann ~ Yoshiko
1.4. ~ Zielony ~ Lydia Harris ~ Lynn
1.5. ~ Niebieski ~ Dante Valentine ~ Shillo
1.6. ~ Indygowy ~ Villemo Meiden ~ Oliwkaa
1.7. ~ Fioletowy ~ Lorcan Leander ~ Ikuna

2 - Lokatorzy domu:

2.1 ~ Milioner ~ William Brown ~ dortnana
2.2 ~ Żona milionera ~ Wioletta Elizabeth Brown ~ Niamh
2.3. ~ Nastoletni syn 2.1 i 2.2 ~ Adrien Brown ~ Nieve
2.4. ~ Córka milionera ~ Midori Hitomi Brown ~ natasza793
Służba/Inni domownicy:
2.5. ~ Lokaj ~ Akki Nightray ~ natasza793
2.6. ~ Wolny wybór ~ Godność ~ @

3 - Pozostali:

3.1 ~ Brat 1.4.(w ostateczności przerobię go na panującego) ~ Riot Harris ~ Lynn
3.2 ~ Nastolatek z miasta ~ Meggy O'Conell ~ majkel325
3.3 ~ Nastolatek z miasta ~ Godność ~ @

Myślę, że na razie ról dopisywać nie będę... Ale jakby ktoś miał jeszcze jakiś pomysł - piszcie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/19/moy/15121.jpg
Lynn i jej "kaligrafia" ;w; *te proporcje... .-.*
Imię | Lydia
Nazwisko | Harris
Wiek | 17 lat
Rola/Rodzaj Rosy | 1.4./Zielona
Wygląd | Rude włosy sięgające do ramion i jasnobrązowe oczy, o których niektórzy twierdzą, że są czerwone, co oczywiście jest nieprawdą. Poza tym jest dość wysoka i szczupła, a jej atutem zdecydowanie są długie nogi, które potem i tak zwykle lądują w bojówkach zamiast w podkreślających je rurkach. Zwykle zakłada też proste bluzki lub przyduże koszulki oraz jakiekolwiek, byle wygodne (według jej kryteriów) obuwie.
Umiejętności | ~ Gra na gitarze klasycznej i elektrycznej ~ Świetnie się wspina i szybko biega ~ Potrafi naprawić niemal wszystko ~ Dobrze posługuje się bronią
Zwierzę | Elliot, jaszczurka tkwiąca uparcie w stwierdzeniu, iż jest groźnym, potężnym smokiem.
Inne | ~ Naturalnie jej włosy są ciemnobrązowe ~ Ma czwórkę rodzeństwa, z czego troje przyrodniego ~ Klasyczny "sęp" - rzuci się na Ciebie, jeśli masz coś dobrego ~ Dość łatwo ją przekupić, choć się do tego nie przyzna

Link do zewnętrznego obrazka
Dobra no, nie chciało mi się rysować ;-;
Imię | Riot
Nazwisko | Harris
Wiek | 17 lat
Rola | 3.1.
Wygląd | Blondyn, nieco wyższy od swojej siostry, o oczach koloru raczej ciężkiego do określenia ("Em.. One są zielone czy piwne?") i wiecznie cieszących się ustach. Nie rozstaje się z wisiorkiem od Lydii, broń Boże tego, kto zechce mu go zdjąć! Często ma na sobie czarną, skórzaną kurtkę, sprane dżinsy i proste T-shirty z mniej lub bardziej zabawnymi nadrukami.
Umiejętności | ~ Gra na gitarze elektrycznej i klasycznej (to on nauczył Lydię) ~ Doskonały w dyskusjach ~ Świetny nauczyciel ~ Potrafi pocieszyć
Zwierzę | Jeżyk pigmejki imieniem Gwendomelisabelanor - ponieważ nie mógł się zdecydować na jedno imię, nadał jej kilka i złączył w całość. Zwykle inni zwą ją po prostu Gwen, "Małą cholerą", albo czymś w tym stylu.
Inne | ~ Ma trójkę przyrodniego rodzeństwa i jedną rodzoną siostrę - Lydię ~ Urodził się 9 miesięcy przed siostrą, ale w tym samym roku ~ Tylko on i jego siostra potrafią wypowiedzieć pełne imię jego zwierzątka na jednym wydechu ~ Czasem inni mają wrażenie, że czyta im w myślach ~ W gimnazjum palił ~ Słucha Nightcore ~ Ma uczulenie na koty, ale bardzo je lubi ~ Nie pytajcie, co znaczy jego imię

Ostatnio zmieniony przez Lynn (21-01-2014 o 15h55)

https://data.whicdn.com/images/302401948/original.gif

#2 04-01-2014 o 16h10

Miss'OK
Shillo
Your eyes are empty like your bed...
Miejsce: Poznań

Obrazek mojego autorstwa w trakcie wykonania ;x

Imię:
Dante

Nazwisko:
Valentine

Rola:
1.5

Rodzaj Rosy:
Niebieska

Wygląd:
Białe, długie włosy i błękitne oczy. Wysoki i dobrze zbudowany

Umiejętności:
~ duża siła
~ władanie wieloma rodzajami broni, zarówno palnej jak i białej
~ gra na gitarze

Zwierzę:
Kotka- Candy

Charakter:
~ małomówny
~ zamknięty w sobie
~ nieufny
~ zazdrosny, jeśli mu na czymś zależy
~ leniwy
~ często chamski

Lubi:
~ długie, nocne spacery
~ broń
~ kuchnię azjatycką
~ szybką jazdę
~ ładne rysunki, choć sam nie ma za grosz talentu
~ konsole do gier

Nie lubi:
~ braku niezależności
~ imprez
~ chłodu
~ psów

Kiedy zaczynamy? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Ostatnio zmieniony przez Shillo (08-01-2014 o 20h05)

#3 04-01-2014 o 16h10

Miss'wtajemniczona
Oliwkaa
Czuje moc~
Miejsce: Pomocnik Moderatora

Imię:
Villemo
Nazwisko:
Meiden
Rola
1.6
Rodzaj Rosy:
Indygo
Wygląd
Villemo ma krótkie fioletowe włosy i niebieskie oczy. Włosy są za krótkie by móc je w jaki kolwiek sposób związać. Ubiera się zazwyczaj luźno. Nie lubi sukni więc rzadko je nosi. Ma ona małe różowe kocie uszka które zawsze  chowa pod włosami, tego samego koloru ogonek który chowa pod ubraniem. 
Umiejętności
Kocha śpiewać, rysować oraz wspaniale gra na gitarze. 
Zwierzę
Ma kotkę. Nazywa sie Carla i jest cała biała
Ciekawostki
Ma młodszego brata.
Kocha wymyślać własne melodie.
Kocha lody z wiśniową polewą.

Ostatnio zmieniony przez Oliwkaa (05-01-2014 o 18h53)

#4 04-01-2014 o 16h32

Miss'Żółtodziób
...

1.2. Mam nadzieję, że teraz to wypali.

Imię: Blanca
Nazwisko: Egnaro
Rola: 1.2
Rodzaj Rosy: Pomarańczowy
Wygląd: Blanca ma długie, kruczoczarne włosy sięgające jej do kolan, które zawsze upina pomarańczową gumką bądź frotką. Posiada identyczny ogon szurający po ziemi oraz czujne uszy. Ubiera się przeważnie w eleganckie sukienki w barwach pomarańczu, bieli i żółci. Zakłada do nich balerinki i subtelne ozdoby w kształcie róż.
Umiejętności: Świetnie tańczy i śpiewa, jeździ też doskonale na koniu
Zwierzę: Koń Murphy, Pies Ray
Inne: W wolnym czasie jeździ na Murphym, ma już Złotą Odznakę Jeździecką
Wysyła Raya do wyścigów chartów, a pieniądze oddaje schroniskom
Uwielbia piosenkę "Rozkwitały pąki białych róż"

Kiedy zaczynamy?
Ah, wspomnienia.

Ostatnio zmieniony przez Abigeil (05-01-2014 o 20h31)

#5 04-01-2014 o 17h23

Miss'wow
Yoshiko
...
Miejsce: Atlantyda

Postacie własnoręczne, mówicie? P: No to mój kochany OC ma swoje osiem minut.

Imię:
Carol
Nazwisko:
Ehrlichmann
Pochodzenie:
Niemcy
Rodzaj Rosy:
żółta
Wzrost:
178 centymetrów
Umiejętności:
gotowanie, lepienie z gliny, granie na pianinie, szermierka, prowadzenie śledztw
Zwierzę:
Fretka "Sybilia"
Inne:
~ Urodzony w starym rodzie Prusackim, więc zwykle mówi, że jest właśnie z Prus.
~ Lubi sprzątać, nawet nie u siebie.
~ Czyta dużo kryminałów, a potem wyobraża sobie, że jest detektywem.
~ Abstynent i to skrajny. Za to litrami wypija kawę.

A kiedy zaczynamy?

Ostatnio zmieniony przez Yoshiko (04-01-2014 o 20h53)

#6 04-01-2014 o 17h28

Miss'OK
Nieve
"Uczę w liceum... Głupota to mój chleb powszedni."
Miejsce: Varsovia

{OBRAZEK POZOSTANIE W FORMIE SZKICU JUŻ NA ZAWSZE, WSZELKIE KOLORY PROSZĘ SOBIE WYOBRAZIĆ...}

|| Godność || Adrien Brown
|| Wiek || 17 lat
|| Data Urodzin || 6 czerwca
|| Płeć || Mężczyzna
|| Orientacja || Bi
|| Wzrost || 179 cm
|| Waga || 56 kg
|| Kolor Oczu || Grafitowe
|| Kolor Włosów || Czarne
|| Grupa Krwi || AB

Kiedy zaczynamy? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Ostatnio zmieniony przez Nieve (06-01-2014 o 17h47)

#7 05-01-2014 o 01h07

Miss'Sensei
dortnana
T.T
Miejsce: Czarna dziura...

Godność:
William Brown

Rola:
Milioner

Orientacja:
Hetero

Wygląd:
Krótkie brązowe włosy oraz szare oczy. Ma 165 cm wrostu i waży 78 kg. Jasna cera i pierwsze zmarszczki na twarzy podkreślają jego wiek. Jest amerykaninem.

Zwierze:
Ma dwa rottweilery: Suczkę Mija i szczeniaczka Federyka

Inne:
- lubi cygara
- nie kończy dnia bez szklanki whyski
- ma dwoje dzieci, ale nimi za bardzo się nie przejmuje
- dla niego liczy się praca i badania nad panującymi
- jest nudziarzem kochającym pieniądze
- potrafi zdradzić żone jeżeli tylko nadaży się okazja

*Kiedy zaczynamy?

Ostatnio zmieniony przez dortnana (06-01-2014 o 17h35)

#8 05-01-2014 o 01h28

Miss'towarzyska
majkel325
...

//photo.missfashion.pl/pl/1/19/moy/14779.jpg
Imię:
Meggy
Nazwisko:
O'conell
Rola:
Nastolatka z miasta
Wygląd:
Długie kruczoczarne lekko kręcone włosy. Na tle jasnej ale nie bladej karnacji. Oczy koloru piwnego. Usta jakimi wypowiada słowa zostały ubarwione na kolor bardzo jasny różowy. Jest dość wysoka bardziej przeciętna jak na swój wiek. Sylwetka jest odpowiednia zgrabna i zaokrąglona tam gdzie powinna.
Umiejętności: Uwielbia grać na harfie jak i tańczyć. Wykorzysta każdą okazję by trochę poruszać biodrami. Znam kilka chwytów samoobronnych.
Zwierzę: Posiada cztery papugi i psa: http://chce-miec-psa.blog.pl/files/2013/01/psy.jpg
Inne:
Ma starszego brata,który mieszka z nią
Interesuje się od czasu do czasu zjawiskami paranormalnymi
Często pije herbatę

no to kiedy zaczynamy?

Ostatnio zmieniony przez majkel325 (05-01-2014 o 01h35)

https://66.media.tumblr.com/af5c6afd4ae6fb4a1bb547722b6e0273/tumblr_pv0hjapxfY1s7xfipo4_400.gif https://66.media.tumblr.com/7a836bc64d679800a4138557c8885830/tumblr_pv0hjapxfY1s7xfipo6_400.gif

#9 05-01-2014 o 01h30

Miss'OK
Ikuna
:>
Miejsce: Nibylandia

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

Imię:
Lorcan
Nazwisko:
Leander
Rola:
1.7
Rodzaj Rosy:
Fiolet
Wygląd:
Fioletowe bardzo długie jak na chłopaka włosy to jego znak rozpoznawczy, nie są farbowane, ma tak od urodzenia.Mglisto niebieskie oczy wydają się być obojętne na wszystko. Jest dość wysoki, właściwie to nie takie dość, 190 cm wzrostu to nie tak mało, ale nie czyni z niego jakiegoś przerośniętego mutanta.
Umiejętności:
Gra na fortepianie.Poliglota( hiszpański, francuski, niemiecki), uwielbia dyskusje, choć raczej jako słuchacz.
Uwielbia zwierzaki, przyciąga je jak jakiś magnez, jeśli zginęło ci jedno śmiało szukaj go w jego otoczeniu .
Zwierzę: Fenek Diego
Inne:
Uwielbia ostre brzmienia, ale z jego słuchawek nieraz można usłyszeć klasyczne nuty. Ma dwie młodsze siostry ( bliźniaczki).Uczulony na czekoladę, ale to mu nie przeszkadza bowiem woli żelki. Cały jego pokój zastawiony jest książkami, na których czasem Diego ucina sobie drzemkę.

No to
kiedy zaczynamy?

Ostatnio zmieniony przez Ikuna (05-01-2014 o 17h44)

#10 05-01-2014 o 12h07

Miss'OK
Eminaria
Daj mi nadzieję i zabierz mi serce, jeśli poczujesz choć chwilę jak ja.♥

//photo.missfashion.pl/pl/1/19/moy/15098.jpg

//photo.missfashion.pl/pl/1/19/moy/15099.jpg

Pierwsze Imię | Jane
Drugie Imię | Katy
Nazwisko | Nake
Wiek | 18
Rola | 1.1
Rodzaj Rosy | Czerwony
Wygląd | Jane, ma długie niebieskie włosy. Kolor oczu ma różowy. Ma jasną karnację skóry. Nosi czarne okulary. Ma mały nosek i pełne usta. Jest wysoka, ma zgrabną sylwetkę. Wagę ma idealną.
Umiejętności | Gra na flecie. Pomaga innym. Lubi występować w dyskusjach. Jest zwinna. Potrafi pocieszyć. Szybko biega. Kocha zwierzaki.
Zwierzę | Husky Syberyjski, Arika.
Inne | Uwielbia ciszę, kiedy rzuca wszystkie poduszki w jedno miejsce Arika tam siada, lubi chodzić na spacery, uwielbia uśmiech na znajomych twarzach, cieszy się ze szczęścia innej osoby.
Aktualności |
Zakochana w | ...
Przyjaźni się z | ...
Nie przepada za | ...
Teraz ma ochotę na | ...
Gdzie jest | ...
Co robi | ...

No to kiedy zaczynamy?

Ostatnio zmieniony przez Eminaria (05-01-2014 o 19h24)

http://s12.favim.com/orig/160812/gif-harley-quinn-joker-suicide-squad-Favim.com-4628517.gif

#11 05-01-2014 o 18h18

Miss'Fuzja
Paululusia
~ As long as I have a want, I have reason for living. Satisfaction is dead. ~
Miejsce: Sosnowiec

Tu mnie wkurzylas, aż czuje to gorąco na twarzy...
To, ze tam pozwoliłam zgasić ode mnie oktualnosci nie znaczy ze tu rownież pozwalam! Może by ktoś najpierw mnie zapytał, lub choć poinformował ?!
Lynn jest online, wiec daję pół godziny na odzew, inaczej zgłaszam.

#12 06-01-2014 o 14h20

Miss'wow
natasza793
...
Miejsce: Dobre

Rola
Córeczka Milionera
Godność
Midori Hitomi Brown
Data urodzenia
Hmm 13 kwietnia
Orientacja
Heteroseksualna 
Charakter
Miła otwarta i zawsze uśmiechnięta. Trochę uparta i stanowcza. Jest szczera bezpośrednia. Nie ufam ludziom. Co prawda szybko nawiązuję kontakty z nimi ale raczej im się nie zwierzam.
Wygląd
Mam długie włosy sięgające do pasa o kolorze czarnym. Oczy są duże i zielone. Cerę mam jasną a twarz o łagodnych rysach. Na policzkach zawsze mam naturalne rumieńce oraz piegi. Jestem raczej drobna wzrostu mam 162cm a ważę 48kg.   
Ciekawostki
Mieszka z rodzicami
Ma uczulenie na orzechy
Jest wegetarianką
Nigdy nie była zakochana
Lubi
Słodycze
Długie spacery
Noc
Czytać książki
Spać do późna
Nie lubi
Owadów
Orzechów
Kłamstwa
Szkoły
Nachalnych ludzi

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[Rola

Lokaj

Godność

Akki Nightray

19 lat

Data urodzenia

6 czerwca

Orientacja

homo

Mężczyzna

Charakter

Co mogę o nim powiedzieć... jest zawsze spokojny i stonowany. Nigdy nie kryje się ze swoimi emocjami ,lecz wyraża je w sposób w miarę subtelny... zazwyczaj. Jest szczery do bólu, pracowity, oddany i wierny niczym pies, jest to jednocześnie wada jak i zaleta... za swoim panem pójdzie wszędzie, choćby w odmęty piekieł, co nie zawsze kończy się dobrze.

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1383843_611740175550735_1909189095_n.jpg
Wygląd

Kruczoczarne włosy opadają kaskadą na jego ramiona tworząc idealny wręcz kontrast z jego złocistymi tęczówkami. Oczy lśnią blaskiem pełnym życia, który co jakiś czas przysłaniany jest przez niesforne kosmyki. Cera blada. Odziany zazwyczaj w czarny frak tudzież płaszcz, któremu towarzyszy niezastąpione nakrycie głowy.

Ciekawostki

* Ubóstwia wprost wszelkie rodzaje słodkości na czekoladzie poczynając, a na słodkiej bezie kończąc

* Gdy jest sfrustrowany, pomaga mu dobra lektura bądź gra na skrzypcach

Lubi nie lubi

* słodycze
* koty
* szczerość

* gorzkie smaki
* psy
* kłamstwa

kiedy zaczynamy?

Ostatnio zmieniony przez natasza793 (06-01-2014 o 19h11)

Jeśli gdzieś nie odpisuje długo proszę o wybaczenie i przypomnienie na PW  PS zadaj mi pytanie  ASK.fm

#13 08-01-2014 o 18h29

Miss'gadułka
Lynn
Powinni zrobić anime o ojcu Boruto!
Miejsce: Gdzieś między sadyzmem a przerwą obiadową

Dobra, skarby, zaczynamy! :3 ...Riot w następnym poście ^^

Nie miałam pojęcia, skąd wiedzą o naszych problemach z pieniędzmi, ani skąd wiedzą o Rosie. Ale wiedziałam jedno - nie mogę pozwolić sobie na to, by mój sekret wyszedł na jaw. Bo przecież wie o tym tylko mój brat... I moja mama, ale ona dowiedziała się całkiem niedawno, i to przez przypadek. Z resztą, i tak musiałabym jej powiedzieć, bo niby jak ukryć nagłą chęć wyjazdu do Buenos Aires? Ale cóż... Trochę sobie na mnie poeksperymentują(liczę, że wrócę do domu w jednym kawałku), mama wyjdzie z długów, a moja tajemnica będzie bezpieczna. I wszyscy szczęśliwi... No, może poza Riotem. Nie wiem, jak on zareaguje na moje nagłe zniknięcie... Do tej pory o wszystkim mu mówiłam.
Przyjechali bardzo wcześnie rano, bo przecież plotki szybko się rozchodzą, a o czwartej nad ranem chyba nikt nie ma ochoty szukać na nie tematu. Wzięłam swoje wczoraj spakowane rzeczy i wyszłam po cichu z pokoju.
W aucie nie zwróciłam nawet uwagi ani na to, czy ktoś jest tam poza mną, ani na sposób, w jaki pakowali moje bagaże, choć pewnie i tak zbytnio bym się tym nie przejęła, nawet jeśli nie byłabym tak strasznie zmęczona... Wczoraj długo nie mogłam zasnąć, więc zrobiłam to tam, zaraz po wejściu i usadowieniu się na jednym z miejsc. Usłyszałam jeszcze coś o późniejszym locie samolotem... Ale jakoś średnio mnie to już obchodziło...

https://data.whicdn.com/images/302401948/original.gif

#14 08-01-2014 o 19h20

Miss'Sensei
dortnana
T.T

Wróciłem nad ranem do domu... To już była rutyna. Nie przejmowałem się niczym. Dzieci zapewne śpią albo gdzieś balują. To też mnie nie obchodziło. Pogłaskałem Miję i poszedłem do salonu. Jeszcze w kominku się poliło, więc usiadłem na fotelu i nalałem sobie whisky. Zapaliłem cygaro i oglądałem jeszcze przygasające ognisko.
Za parę godzin pojawią się moje eksperymenty. Mam nadzieje, że obdyło się bez problemów. Nie chcę żadnych komplikacji. Za dużo wydałem na tej projekt by coś poszło nie tak.
Wziołem łyk szklanki i zaciągnołem trochę dymu do płuc. Mija wraz z Fedyrykiem położyli się obok fotelu. Zaraz potem całkowicie zgasł płomień i nastała ciemność w pokoju. Spojrzałem przez okno. Niedługo będzie świt i służba się obudzi.
Wypiłem duszkiem reszte whisky i zgasiłem cygaro. Wstałem z fotela i ruszyłem w stronę sypialni. Zdrzemnę sie na te kilka godzin zanim wszyscy tu przybędą. Przecież nie mogę ich przywitać w takim stanie. Zaśnięciem nie miałem problemów. Ledwo się położyłem a już odpłynołem...

#15 08-01-2014 o 20h52

Miss'wow
natasza793
...

Sługa dostojnej rodziny opuścił pokój służący mu za sypialnię. Ubrany był jak co dzień w swój garnitur. Szedł żwawym krokiem przemierzając korytarze posiadłości. Wstał dzisiaj dość wcześnie. Ponieważ musiał przygotować stół na śniadanie dla gospodarzy oraz przywitać gość swojego pana. Skierował się do kuchni aby przygotować już wcześniej wspomniane śniadanie. W kuchni już była kucharka która staranie przygotowała posiłek. Nie pamiętam jak ma ona na imię. Liczyło się dla mnie tylko to iż wszystko nie muszę robić. Moje zdania w tym domu to tylko przygotowanie stołu na śniadanie, witanie gość oraz pilnowanie porządku. Śniadanie za pewnie i tak będzie musiał zawiedź do pokojów. Rzadko, która schodzi na nie, a już nie mówię, że nie pamiętam kiedy jedli razem. Chyba na święta.

Jak zwykle położyłam się bardzo późno spać ponieważ czytałam książkę. Po co mam wcześnie stawać jak nie muszę. Rodzice są zajęci sobą więc czemu tego nie korzystać. Czasem nawet wydaję mi się, że ojciec nie zauważa, że jesteśmy w tym samym pomieszczeniu. Jednak nie mogłam dzisiaj długo spać ponieważ obudziłam się rano. Nie chciało mi się wstawać. Zresztą od dzisiaj mają zamieszkać z nami ci ludzie, którymi ojciec się interesuję. Nie mówił o nich za wiele tylko, że będzie ich siódemka. Muszę przyznać, że jestem ich ciekawa: Jacy są? Ile mają lat? Czemu ojciec nim bardziej się interesuję niż nami oraz jak długo tutaj będą. Chyba siedząc w pokoju się tego nie dowiem. Usiadłam na tak jakby siedzisko w oknie. Nie wiem jak to dokładnie się to nazywa. Wzięłam książkę i zaczęłam czytać. Było tutaj tak samo wygodnie jak łóżku. Jednak tutaj widzę co się dzieję. Przed domem i kto przychodzi i wychodzi.

Jeśli gdzieś nie odpisuje długo proszę o wybaczenie i przypomnienie na PW  PS zadaj mi pytanie  ASK.fm

#16 08-01-2014 o 20h55

Miss'OK
Shillo

Wsiadłem do samochodu i wygodnie rozciągnąłem się na czarnej, skórzanej kanapie. Moje tobry były już w bagażniku, a klatka z Candy spoczywała bezpiecznie obok moich nóg. Ostatni raz spojrzałem tęsknie w stronę garażu, w którym stał mój ukochany motor.
Jeszcze tylko zapiąć pas. Trzy, dwa, jeden... Odpalony silnik zamruczał przyjemnie. Ruszyliśmy.
Oparłem głowę o zimną szybę. Było późno, ale w niczym mi to nie przeszkadzało. I tak rzadko kiedy przesypiałem noce.
Chciałem posłuchać muzyki, ale zorientowałem się, że nie mam przy sobie słuchawek. Pewnie zapakowałem je do którejś z toreb. Szlag by to...
Nie mając nic lepszego do roboty przyglądałem się zmieniającym się za szybą obrazom. Rozświetlonemu latarniami miastu, które chwilę później zastąpiły spokojne przedmieścia, a potem tylko pusta przestrzeń.
Mimowolnie zacząłem wspominać ostatnie wydarzenia. Dziwne wiadomości, których nadawca z pewnością wiedział zbyt dużo. Mi z kolei powiedział stanowczo zbyt małoz jednak popychany, wręcz chorobliwą ciekawością zgodziłem się.
I oto jestem. O drugiej w nocy ślęczę na kanapie luksusowego mercedesa w drodze do mglistej przyszłości.

#17 09-01-2014 o 21h56

Miss'wow
Yoshiko
...

Z Niemiec do Argentyny był niezły kawałek drogi, więc wyjechałem już wczesnym wieczorem. Miałem być w podróży paręnaście godzin, ale wiedziałem, że z podekscytowania sam nie zasnę.
Sam jestem ciekaw czym naprawdę jest Rosa, jestem ciekaw co inni o niej sądzą, jestem ciekaw jakież to tajemnice czekają na odkrycie w wielkiej posiadłości milionera.
Sybilia również towarzyszyła mi w wyglądaniu za okno samolotu, gdy najpierw jak zwykle udawała, że jest tylko szalikiem i udało jej się przejść przez bramki.
Często gdzieś latałem, więc podróż nie była dla mnie nowością, jednak cel spędzał mi sen z powiek, więc zamawiałem tylko kawę za kawą i skrobałem piórem w moim dzienniku.

#18 11-01-2014 o 17h28

Miss'OK
Ikuna
:>
Miejsce: Nibylandia

Lot z Brytanii do Buenos Aires dłużył mi się niemożliwie, może dla tego że bałem się latać bardziej niż cokolwiek innego. Cały lot myślałem tylko o tym czy czasem nie będzie jakichś turbulencji przez które samolot się rozbije. Biedny Diego spał w swojej klatce, zasady tego wymagały, choć czuł bym się lepiej gdyby ten mały śpioch siedział teraz na moich kolanach. Zamiast tego gniotłem gazetę znajdującą się w moich dłoniach, stewardessy co chwila uspokajały mnie proponując coraz to wymyślniejsze desery, książki czy koktajle. Ulgę dopiero co przyniosło mi lądowanie, odebrałem moje bagaże i klatkę Diega wsiadłem do zamówionej wcześniej taksówki i ruszyłem w stronę miejsca z coraz większą niecierpliwością.

#19 12-01-2014 o 00h26

Miss'OK
Nieve
"Uczę w liceum... Głupota to mój chleb powszedni."
Miejsce: Varsovia

Bbcode jutro, jak wstane i o ile wstane.

Adrien Brown

Wstawanie z samego rana było ogólnie niepotrzebne, ale i tak nie mogłem już usiedzieć w pokoju, więc wylądowałem najpierw w łazience,by jakoś się ogarnąć, a potem w salonie, wyciąnięty na kanapie z blokiem i ołówkiem w ręku. I pewnie mógłbym spędzić tak cały dzień, ale w pewnym momencie nawet tym byłem znudzony, więc włączyłem telewizje.
W sumie mógłbym pójść do siostry i z nią pogadać, ale tego też mi się nie chciało. Ani z innymi domownikami.

Ostatnio zmieniony przez Nieve (12-01-2014 o 11h25)

#20 12-01-2014 o 09h37

Miss'wow
Yoshiko
...

Wypadłem z samolotu, o mało nie gubiąc bagażu podręcznego i szybko zadzwoniłem po taksówkę. Gdy uporałem się z walizkami, samochód już czekał. Powiedziałem, że zapłacę podwójnie jak bardzo się pospieszy, więc wcisnął gaz do dechy i dotarłem do posiadłości w dwadzieścia minut.
Ach, nareszcie. Niezgłębione tajemnice mej przypadłości... Sekrety, które skrywają wielkie domy... Zagadkowe osoby, które nie będą chciały się przede mną otworzyć...
Pociągnąłem moją walizkę, a klatkę z Sybilią trzymałem w drugiej ręce. Musiałem łokciem nacisnąć na dzwonek.

#21 12-01-2014 o 09h54

Miss'OK
Eminaria
Daj mi nadzieję i zabierz mi serce, jeśli poczujesz choć chwilę jak ja.♥

//photo.missfashion.pl/pl/1/19/moy/15098.jpg

Na samą krótką myśl, miałam ochotę zasnąć. Choć niczego nie chcę przegapić. Przekręciłam głowę w stronę okna od samolotu, westchnęłam. Leciałam z Rosji do Buenos Aires, nie wiem czy ta droga jest długa czy krótka. Jestem ciekawa co będą myśleć o Rosie, a czy może się w ogóle o niej dowiedzą? Moje oczy walczyły ze mną żeby zasnąć, ale ja nie dawałam im wygranej. Zapomniałam o mojej śpiącej Arice. Spojrzałam się na nią. Jak gdzieś latałam samolotem to zawsze się czułam nieswojo, tak dokładnie nie wiedziałam co zrobić. Po parunastu minutach usłyszałam że zaraz samolot będzie lądować. Uśmiechnęłam się na tą myśl. Kiedy już wylądował samolot, wzięłam bagaże i klatkę Ariki i wyszłam z pokładu. Zadzwoniłam po taksówkę, wsiadłam i od razu zapłaciłam. Po parunastu minutach znalazłam się przed posiadłością. Wyszłam z bagażami, i zaczęłam iść w stronę drzwi. Zauważyłam jakiegoś chłopaka, może też włada Rosą, bo ma bagaże. Nacisnęłam dłonią dzwonek, coś długo im się zwleka..

Ostatnio zmieniony przez Eminaria (12-01-2014 o 09h57)

http://s12.favim.com/orig/160812/gif-harley-quinn-joker-suicide-squad-Favim.com-4628517.gif

#22 12-01-2014 o 15h07

Miss'Sensei
dortnana
T.T

Kilka godzin drzemki dobrze mi zrobiło. Wstałem z łóżka i ruszyłem w stronę łazienki. Gdy brałem prysznic usłyszałem dzwonek. Już tu są... Przyspieszyłem trochę by długo nie musieli na mnie czekać. Służba powinna ich zaprowadzić do salonu. Drugi dzwonek uświadomił mi, że nikt nie został wpuszczony do środka. Wylazłem z prysznica i załozyłem szafrok.
- Gdzie jest służba? - krzyknołem kiedy znalazłem się na korytarzu. - Natychmiast otworzyć drzwi!
Żeby pozwolić komuś tak długo czekać. Jak jeszcze raz usłysze dzwonek to ktoś straci prace. Wróciłem do pokoju i ubrałem się. Wysuszyłem włosy i zaraz już byłem na schodach prowdzących do korytarza gdzie czekali na mnie nowi domownicy...

Ostatnio zmieniony przez dortnana (12-01-2014 o 15h08)

#23 13-01-2014 o 17h35

Miss'wow
natasza793
...

Właśnie nakładałem najlepszą zastawę. Kiedy usłyszałem najpierw jeden dzwonek do drzwi. Odłożyłem ścierkę, którą wycierałem naczynia z kurzu. W tedy zabrzmiał drugi dzwonek, a po chwili do mych uszów dobieg krzyk pana domu. Jeśli ktoś w domu nie spał to na pewno wstał po nim. Przyspieszyłem kroku chodzi już spodziewałem się, że dostanę kazanie od pana domu. Otworzyłem drzwi.
- Zapraszam i przepraszam państwa, że tyle czekaliście - powiedziałem najbardziej formalnie jak umiałem. Dwóch nastolatków, a pan uważa ich za jakiś super bogów. Może to jakieś gwiazdy nie wiem. Nie interesuję mnie to. Nie jestem tutaj od zadawania pytań. Moje zadanie polega na szykowaniu stołu do posiłku i otwieranie drzwi oraz pilnowanie czystość w domu. Zauważyłem, że panicz siedzi w salonie.
- Czy mogę państwa płaszcze? - spytałem się ich uprzejmie.  Spojrzałem na nich czekając na ich odpowiedź.

Ostatnio zmieniony przez natasza793 (13-01-2014 o 17h35)

#24 13-01-2014 o 17h52

Miss'OK
Shillo

Podróż samochodem minęła raczej szybko. Nie mieszkałem daleko od stolicy, więc po ledwo kilkudziesięciu minutach znaleźliśmy się na lotnisku. Wziąłem do ręki klatkę z Candy i wysiadłem z samochodu.
Czekałem, aż kierowca i jego towarzysz wytaszczą moje torby z bagażnika. Gdy w końcu im się to udało ruszyliśmy szybkim krokiem w stronę terminala.
Spojrzałem na tablicę lotów, jednak nie widziałem żadnego połączenia Sztokholm- Buenos.
Moi towarzysze najwyraźniej zauważyli moje zdezorientowanie, bo wskazali mi wejście na prywatny pas startowy.
"To się nazywa luksusy" pomyślałem i ruszyłem we wskazanym kierunku.

W samolocie umościłem się wygodnie na miękkim, skórzanym fotelu i już po chwili spałem jak zabity.
Obudziłem się w zupełnie innej scenerii. Przyzwyczajony do mojej niezbyt ciepłej Szwecji, tu czułem się jakbym trafił do innego świata.
Po locie czekało mnie tylko kilkanaście minut jazdy i już byłem na miejscu. Przed bardzo luksusowym domem.
Zabrałem tylko klatkę z Candy, resztą zapewne zajmie się ktoś inny.
Powoli podczłapałem do drzwi, które o dziwo były uchylone. Otworzyłem je szerzej i wszedłem do środka. W środku znajdowała się jeszcze dwójka ludzi, prawdopodobnie przybyłych tu w tym samym celu co ja, oraz ktoś, kto wyglądał jak lokaj. W moim przupuszczeniu utwierdziła mnie jego wypowiedź.
- Mój możesz - powiedziałem rzucając mu moją skórzną kurtkę. Dopiero teraz zgromadzeni spojrzeli na mnie.
Zapewne nie zrobiłem na nich zbyt dobrego wrażenia, ale nie przyjechałem tu, żeby szukać przyjaciół.

Ostatnio zmieniony przez Shillo (13-01-2014 o 17h54)

#25 13-01-2014 o 18h04

Miss'wow
Yoshiko
...

Tak trudno było przestawić mi się z niemieckiego na angielski, że przez chwilę głos lokaja dźwięczał mi w głowie i nie mógł znaleźć poprawnego tłumaczenia. Dopiero po chwili przełamałem się i ściągnąłem z siebie palto, po czym podałem je mężczyźnie i podziękowałem szybko.
Na razie nie interesowali mnie ludzie, tylko pomieszczenie. Rozglądałem się w okół jak szalony, robiąc małe kroczki w różne strony i bez większych oporów zaglądając pod abażury lamp, czy oglądając z bliska ramy obrazów.
Tu na pewno czyhają jakieś tajemnice.

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2