Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1

#1 27-12-2013 o 16h04

Miss'całkiem całkiem
TheSciuwa
...
Miejsce: Westeros

Na tej podstawie powstanie kiedyś książka. Boję się, że jeśli dam całość to ktoś skopiuje i będzie książka pod jego nazwiskiem miłego czytania /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png.

Wstęp
Wszyscy mówili na mnie Katrina. Urodziłam się na Czterowyspie Marytany. Moja mama miała piękne brązowe włosy. Idealnie wpasowały się w kolor jej oczów.  Wydawało mi się, że zajmowała się samą sobą. Bardziej kochałam tatę. Zawsze miał dla mnie czas. Z tego co pamiętałam miał blond włosy, ale mu szybko zsiwiały. Był głównym paladynem. Mieszkaliśmy w Głównej Siedzibie Paladynów.
Lubiłam swoje czarne włosy. Dużo ludzi mówiło, że ten kolor włosów przynosi tylko zło. Mniejszość osób, tych bardziej samotnych, czytających mądre księgi, mówiło, że jestem bardzo ważna. Nie wierzyłam w to. Dla mojej rodziny byłam normalna. Miałam piękne zielone oczy. Lubiłam sukienki w czerwonym kolorze. Czułam się czasami inna. Większość dziewczynek w wieku trzynastu lat nosiła przesłodzone różowe sukienki. Ich cera była prawie nie opalona świadcząca o wysokim statucie społeczeństwa. Moja w ogóle się nie opalała. Miałam ją jaśniutką. Niektórzy wykształceni nawet się pytali czy mi nic nie jest. Zwykle odpowiadałam " Nie, dziękuję. Czuję się świetnie". 
Mój "dom" znajdował się na końcu alei Górnego Miasta. Gdzie dostęp mieli tylko ci o wysokich stanowiskach. Na parterze były dwa pokoje. Jednym był przedsionek gdzie liczył i pisał Eldorh. To on nauczył mnie pisać i liczyć. Dalej był salon gdzie odbywały się wszystkie narady. I normalnie siedział mój tata. Był tam kominek przy którym lubiłam siedzieć. W przedsionku były też schody, które prowadziły na część mieszkalną. Mój pokoik był urządzony w beżowej tonacji. Pod ścianą było łóżko z białą aksamitną pościelą. Obok łóżka było biurko. Na nim był stos pergaminu i kałamarz. Obok była skrzynia na moje rzeczy. Obok był pokój rodziców, którego nigdy nie odwiedziłam. Po prostu nie mogłam. Może kiedyś zdobędę zgodę.

Games of Trones

#2 01-01-2014 o 23h37

Miss'OK
Aria
...

No cóż, od napisania czegokolwiek a do wydania, jest bardzo daleka droga...
Po pierwsze, zdania. Za krótkie. Nie znoszę, gdy tekst składa się tylko z krótkich, urywanych zdań. Nie czyta się tego dobrze, nie tworzy to ciągłości tekstu. I wgl to jest takie... Nieciekawe. Miałam zielone oczy. Zjadłam pomidorową.
I będę nalegać, tak jak często nalegam: rozpisz się. Rozciągnij te zdania, daj im znaczenie.

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#3 08-01-2014 o 13h57

Miss'Sensei
lillchen
Pani Fioletu i Pochodnych
Miejsce: KremLove

Popieram Arię: rozpisz się, kobieto /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Jeżeli boisz się, że ktoś ukradnie Ci tekst - nie musisz go umieszczać w sieci. Ale sieć zostawia ślad, tekst będzie na forum, gdyby nie daj Boże (czy w co kto wierzy) ktoś naprawdę Cię splagiatował - masz dowód swojej pracy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Co do samego tekstu... Rzucasz skrawek, w którym jest zbyt wiele niedopowiedzeń. Co robią paladyni w świecie bohaterki? Dlaczego tamtejsi ludzie twierdzą, że czarne włosy przynoszą tylko zło?Kim jest Eldorh? Podałam trzy przykładowe pytania, ale można ich zadać o wiele więcej. Ten wstęp, sam opis postaci... nie przyciąga, nie zachęca. A zdania trzeba rozbudowywać, nie bać się zamiast kropki postawić przecinka.

Powodzenia!

#4 18-04-2014 o 10h57

Miss'wtajemniczona
rozali10
ヾ(o◕ω ◕)ノ
Miejsce: Neverland

widać że masz talent nie ukrywaj tego  /modules/forum/img/smilies/bimbo/triste.gif

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Dyskusja zamknięta

Strony : 1