Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1

#1 20-12-2013 o 19h24

Miss'całkiem całkiem
Monika79
Mam 27 lat.
Miejsce: Chojnice

Witajcie.
Zawsze chciałam tworzyć wiersze,opowiadania itp.  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png  Nie wychodziło mi to ponieważ nie miałam inspiracji. Teraz ich nabrałam i mogę pisać. Proszę o skomentowanie.

pt.,,Święta tuż tuż".
   Święta tuż tuż. Choinka błyszczy,pierniki pachną ,a stół nakryty. Każde dziecko marzy by Święta były białe. Lecz ten rok zielony. Co myśleć?... Mały Staś jest smutny. I mówi-Święta bez śniegu to nie są Święta,Święta bez śniegu to tak jak wanna bez wody. Nie czuję Świąt. Mamo ,a gwiazdor przyjdzie ,a będą prezent?
-Synku,mówi mama- Nie szkodzi ,że Święta bez Śniegu,nie szkodzi ,że ciepło jak latem  . Bo Święta to przede wszystkim czas w gronie rodzinnym. Prezent,choinka,renifer,gwiazdor to tylko dodatek ,a główne wydarzenie to narodziny pana Jezusa.
Koniec

Ten wiersz miał też czegoś nauczyć mniejsze dzieci. Co to Święta ,bo większość nie zna głównej przyczyny Świętowania.

Ostatnio zmieniony przez Monika79 (21-12-2013 o 07h30)

Paulina

#2 20-12-2013 o 23h05

Miss'Sensei
lillchen
Pani Fioletu i Pochodnych
Miejsce: KremLove

Moniko79, przede wszystkim, zastanów się proszę, czy to, co piszesz, to wiersze? Bo ja tu formy wiersza nie widzę za nic.
Po drugie - schludność tekstu. Interpunkcja, zapis dialogów, emotikony w tekście khm khm literackim absolutnie niedopuszczalne.
Jak już się tym zajmiesz i zadbasz o komfort czytelnika, będzie mozna się pobawić w komentowanie treści /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Dyskusja zamknięta

Strony : 1