Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 270 271 272 273 274 ... 308

#6776 23-04-2018 o 22h46

Miss'całkiem całkiem
lapin
...

Jak dla mnie Steapunk wzoruje się właśnie na modzie europejskiej, ewentualnie amerykańskiej, wychodząc z epoki wiktoriańskiej – erzy rewolucji technicznej, wieku pary. Nie widziałabym mechanicznego kimona czy stroju Indianina;p Ale coś w rodzaju rycerza w zbroi i tarczy ze stosownym mechanizmem byłby super:D
Jak nie maja pomysłów to niech robią częściej konkursy, gracze mają wenę.
/modules/forum/img/smilies/bimbo/bave.gif 
Najbardziej spodobał mi się strój Taina, który najmniej się kojarzy ze Steapunkiem a bardziej z wiosennym elfem. Reszta mnie nudzi.

A wracając do "zapowiedzi" nie mogę znaleźć tego kamienia z muchomorkami i żonkilami, jestem jakaś gapowata, czy tego jeszcze oficjalnie nie ma?

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#6777 24-04-2018 o 06h08

Miss'wow
agatkaa91
Każdy ma swoje zdanie. Ja również.

Ja tak szczerze mówiąc jeszcze nic nie kupiłam, chyba poczekam na sam koniec tej podróży co coś kupię, bo jak na razie nic mi nie wpadło w oko /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/hmm.png

#6778 24-04-2018 o 09h31

Miss'wtajemniczona
Dessdemona
I'm so UGLY, that's ok 'cause so are YOU.
Miejsce: War-saw

agatkaa91 napisał

Ja tak szczerze mówiąc jeszcze nic nie kupiłam, chyba poczekam na sam koniec tej podróży co coś kupię, bo jak na razie nic mi nie wpadło w oko /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/hmm.png

Mam dokładnie tak samo. Jestem rozczarowana... /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/neutral.png

#6779 24-04-2018 o 11h20

Miss'wtajemniczona
Dasharia
...

Lapin - te elementy pojawią się w piątek (banner w spoilerze). Trochę mnie to zasmuciło, bo liczyłam, że te ubrania będą nagrodami za misje. Czyli że misji w tym roku nie ma? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/sad.png Kurczę, a tak na nie czekałam, zawsze to jakieś wyzwanie... Misji niet, gwiazd eventowych niet, że już nie wspomną o tym, że ostatnie gwiazd pojawiły się na początku lutego - to prawie 3 miesiące tamu, a wcześniej pojawiały się średnio raz w miesiącu.

Kurczę blaszka, Beemov, wtf?

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

A skoro już tak sobie marzymy o tym, jak rysownicy mogliby uatrakcyjnić event - mi osobiście bardzo brakuje w steampunku rdzy. Niby są jakieś elementy mechaniczne w kolorach podchodzących pod rdzę, ale to nie to samo. A przecież cały urok steampunku tkwi w brudzie: rdza, smar, smoła... Ta nasza wycieczka jest chyba trochę zbyt "czysta".

Ostatnio zmieniony przez Dasharia (24-04-2018 o 11h23)

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1158/9490/collections/pennywise-collection-banner_1400x_e89e2ea8-cdda-4b5c-9467-fd50e5b47012_1400x.jpg?v=1509661904

#6780 24-04-2018 o 11h36

Miss'Sensei
Saeniver
...

lapin napisał

Jak dla mnie Steapunk wzoruje się właśnie na modzie europejskiej, ewentualnie amerykańskiej, wychodząc z epoki wiktoriańskiej – erzy rewolucji technicznej, wieku pary. Nie widziałabym mechanicznego kimona czy stroju Indianina;p 
Nie zgodzę się. W końcu jest w butiku kostium Dżasminy, i jest to steampunk jak się patrzy. A zdecydowanie nie jest to postać z europejskiego kręgu kulturowego. Tak samo zresztą wszelkie kostiumy fantasy u Nine - zupełnie nie ta bajka, bo steampunk bardziej podchodzi pod s-f, a nie fantasy. Ale robisz metalowe rogi i skrzydła albo płetwę, dodajesz kilka trybików i tadam!, jest steampunk. Osobiście nadal widzę w tym raczej styl, otoczkę, niż sztywne geograficzne ramy.

https://photo.missfashion.pl/pl/1/104/moy/82627.jpg

#6781 24-04-2018 o 22h44

Miss'Sensei
SoJin
Does anyone know how it makes me feels Goodbye until the day we meet again

Naprawdę liczyłam, że ciuszki dostaniemy z gwiazd. Tak dawno nie było nic nowego.
Nad misjami aż tak nie ubolewam - zrobiłam połowę, która mi została. Ale te gwiazdy ...
Swoją drogą kociak jest świetny. Ten ogon ♥

Ale chyba najbardziej się cieszę z kurtki, która pasuje do tej genialnej ręki, które używam rzadko, bo zawsze wygląda, jakby była osobną kończyną niepołączoną z miss. To bardzo na plus.
Bo to raczej nie rękawiczki, prawda? Nie mogą to być rękawiczki.

https://68.media.tumblr.com/9c1102adf5450d91c2c1cdac1c0fbf43/tumblr_ok3f2zQcsJ1r4cs5io9_500.gif

#6782 25-04-2018 o 08h34

Miss'Żółtodziób
...

Wszystko pięknie ładnie ale jaki sens ma dodawanie wycieczki która jest raz na czas a nie ma wogole żadnych misji

#6783 25-04-2018 o 16h50

Miss'wow
agatkaa91

Ja poczekam na piątek i zobaczę co dadzą. Ogólnie jak na razie jestem rozczarowana, bo była nie dawno Wielkanoc i też nic nie było (oprócz ubrań). Teraz dali wycieczkę i nie ma nic, ani gwiazd, które by na prawdę mogli już dać, no i oczywiście misje... Ubrania teraz nie zachwycają, mam nadzieję, że z tych piątkowych będzie można coś wybrać. Ogólnie to mogliby stworzyć nowe wycieczki.. jest tyle pięknych miejsc na Ziemi a dodatkowo mogliby też stworzyć jakiś nowy event.. Bo niestety teraz zaczyna już być nudno. Mam wrażenie, że pewne rzeczy robią na siłę albo wcale.. Co tydzień mamy nowe ubrania, a też czasami nie są jakieś za specjalne. Ja w to miejsce bym wolała, żeby dali coś nowego do gry..

#6784 25-04-2018 o 21h08

Miss'na całego
xNisiax
I know U love me :D
Miejsce: Toruń

Niestety, prawdą jest, że gra zaczyna być nudna. Żadnych urozmaiceń, nic ciekawego się nie dzieje. Można zauważyć, że coraz mniej osób gra w miss. W porównaniu, gry typu SF są o wiele bardziej oblegane. Czyja to wina? Może czas coś z tym zrobić? Halo, twórcy. Potencjał jest, tylko w Waszych rękach wszystko. Support również odpisuje po dwóch tygodniach i olewane są zgłaszane przez nas bugi. Po dwóch tygodniach zdawkowo odpiszą parę słów. Niedziałające dodatkowe gry z kuferka mimo zgłoszeń i zapewnień nie działały dwa razy- np. buziaki. Można by zrobić nowe misje, tak jak mówiła Agatka dodać nowe wycieczki. Bo tak to nie ma co robić...

https://thumbs.gfycat.com/ImpossibleCrazyDugong-max-1mb.gif

#6785 25-04-2018 o 22h35

Miss'na całego
Pythia
...

xNisiax napisał

Niestety, prawdą jest, że gra zaczyna być nudna. Żadnych urozmaiceń, nic ciekawego się nie dzieje. Można zauważyć, że coraz mniej osób gra w miss. W porównaniu, gry typu SF są o wiele bardziej oblegane. Czyja to wina? Może czas coś z tym zrobić? Halo, twórcy. Potencjał jest, tylko w Waszych rękach wszystko. Support również odpisuje po dwóch tygodniach i olewane są zgłaszane przez nas bugi. Po dwóch tygodniach zdawkowo odpiszą parę słów. Niedziałające dodatkowe gry z kuferka mimo zgłoszeń i zapewnień nie działały dwa razy- np. buziaki. Można by zrobić nowe misje, tak jak mówiła Agatka dodać nowe wycieczki. Bo tak to nie ma co robić...

Niestety nie sposób się nie zgodzić. Ale mam wrażenie, że to działa w obie strony - ludzie przestają grać, bo gra jest nudna i przewidywalna, a twórcy nie mają motywacji kombinować z nowościami, bo coraz mniej osób gra... Ja też od dłuższego czasu zaglądam tylko z przyzwyczajenia. Wycieczki są coraz uboższe, kiedyś nowości na wycieczkach pojawiały się w poniedziałek, środę i piąte, teraz pewnie dostaniemy kolejną partię nowości w piątek i na tym będzie koniec. Kiedyś gwiazdy były co miesiąc, teraz raz na pół roku /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/hmm.png

#6786 25-04-2018 o 22h36

Miss'Sensei
SoJin

Mam wrażenie, że ta gra upada /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/hmm.png Nie ma z niej tak dużych dochodów jak z SYFa czy Eldarya. Ale z drugiej strony - właśnie. Tam ciągle jest coś nowego. Jakby i tutaj pododawali nowe rzeczy, może gra przy przyciągnęła nowych, a i może były ktoś chętny, by zapłacić.

Edit: Nie chciałabym jednak, aby upadła. Ani syf, ani El nie są tak rozbudowane pod względem garderoby. Naprawdę ludzie patrzeć, co jeszcze można zrobić z ubraniami stąd i zmienić postać. Pamiętam, jak się rejestrowałam. Wtedy gra sprawiała mi dużo więcej radości.

Ostatnio zmieniony przez SoJin (25-04-2018 o 22h39)

https://68.media.tumblr.com/9c1102adf5450d91c2c1cdac1c0fbf43/tumblr_ok3f2zQcsJ1r4cs5io9_500.gif

#6787 26-04-2018 o 07h05

Miss'Żółtodziób
...

Tylko że to nie jest tak że gracze nic nie robią w tej sprawie czasem przeglądam forum i czytam co piszecie to zawsze wychodzą jakieś pomysły od was co można zmienić co dodać tylko że nikt z twórców tego nie czyta  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/sad.png  A pomysłów jest dużo jakby twórcy czytali to mogliby tą grę pociągnąć dalej

#6788 26-04-2018 o 20h13

Miss'wow
Kaiken
...

To prawda, że gra stała się nudna. Pięć lat temu jak się rejestrowałam, to byłam zachwycona ilością ubrań, fryzur czy możliwości make up. Spędzałam tutaj po kilka godzin dziennie i czynnie brałam udział w rozmowach na forum. Teraz mi się już nie chce.
Myślę, że to nie tak że problem leży tylko w twórcach gry. Mam wrażenie, że kiedyś to forum tętniło życiem, a teraz jest martwe. W każdym wątku pojawiała się masa postów. Była taka interakcja między graczami.
Chociaż to może ja się już tak zestarzałam... nie wiem. Wiem jedno, że pewnie będę co jakiś czas tu wracać i tworzyć sobie jakąś kreację. Jednak już nie będę spędzać kilku godzin aby dopracować ją do najmniejszych detali...

#6789 26-04-2018 o 20h59

Miss'wow
agatkaa91

Gra by tętniła życiem, ale brakuje tego "czegoś". Czyli coś nowego dla gry. Niestety mamy ciągle to samo. Ja jeszcze przechodzę misje, ale dużo Miss już ukończyło lvl i stoi w miejscu. Wycieczki non stop te same, jedynie się czeka na Halloween albo na Święta i tyle. Bo wtedy chociaż coś się dzieje, ale nic poza tym. Steampunk nawet nie ma już gwiazd, Wielkanoc i Walentynki też nie były udane moim zdaniem. Co tydzień dostajemy nowe stroje, a może mogliby je dawać co dwa tygodnie.. Wprowadziliby nowe wycieczki, eventy, może jakieś gry.. Jest masa pomysłów a ich nie wykorzystują. Ja rozumiem, że są inne gry, ale powinni jednak podtrzymywać zainteresowanie. Inaczej ta gra padnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/sad.png

#6790 26-04-2018 o 21h07

Miss'wow
Kaiken
...

agatkaa91 napisał

Gra by tętniła życiem, ale brakuje tego "czegoś".

Wątpię, żeby chodziło o wycieczki. Kiedyś spędzałam całe dnia na MF mimo, że jedynymi dostępnymi wycieczkami były 2 podstawowe. Tylko wtedy się działo na forum. To właśnie pisanie z innymi na forum zabierało 90% mojej gry.
Miałaś problem z doborem dodatku do stroju - wrzucałaś posta i po godzinie miałaś kilka odpowiedzi i propozycji co można w tym stroju zmienić. Teraz? Po kilku godzinach może ktoś napisze - albo dopiero po kilku dniach. Dynamika interakcji jest zerowa.

#6791 26-04-2018 o 22h49

Miss'Fuzja
spsr
Skoro nudzi ci się na tyle, że czytasz ten opis, zrób pracę na konkurs. I'm Espi Nekromanka
Miejsce: Gdynia na zawsze

Kaiken, fakt. Była też masa konkursów na forum, zawsze można było znaleźć coś dla siebie. Zgłaszało się mnóstwo osób, dzięki czemu jeden konkurs nie wlekł się miesiącami i większa liczba użytkowników była chętna go prowadzić.

//photo.missfashion.pl/pl/1/102/moy/81086.jpg

#6792 27-04-2018 o 00h12

Miss'Sensei
SoJin

I gdzie te nowości?

#6793 27-04-2018 o 00h26

Miss'Super Saiyen
Mizu0
Ain’t No Party Like an AOMG Party|| zapraszam -> www.Mizuko.maxmodels.pl
Miejsce: Neverland

Nowości pewnie się pojawią przed południem.

Ostatnio zmieniony przez Mizu0 (27-04-2018 o 00h27)

#6794 27-04-2018 o 11h21

Miss'Supersonik
Yubin
╭∩╮(︶︿ ︶)╭∩╮

jaki i kiedy powinien być kolejny event?

//photo.missfashion.pl/pl/1/101/moy/80588.jpg

#6795 27-04-2018 o 15h37

Miss'na całego
xNisiax
I know U love me :D
Miejsce: Toruń

Może napiszmy jakiś zbiorowy i apel po polsku, i do twórców z Francji?
Tylko czy ktoś zna francuski? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png i maila do nich? Można też ten apel wkleić na francuskiej wersji, niech i francuscy gracze się pod nim podpiszą.

https://thumbs.gfycat.com/ImpossibleCrazyDugong-max-1mb.gif

#6796 27-04-2018 o 18h33

Miss'wtajemniczona
Dasharia
...

XNisiax - a wiesz, że to całkiem niezły pomysł? Niestety, ja po francusku nie szprecham. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/sad.png Mogliby w ogóle wprowadzić nowe wybory, takie bardziej "ekskluzywne", dla tych miss, które już zdobyły nagrodę w cotygodniowych wyborach. Byłaby nowa motywacja do klejenia stylizacji.

Ale muszę się też zgodzić z Kaiken. Gra podupada, ale to też dlatego, że spadła aktywność na forum. Mam wrażenie, że starzy gracze odchodzą bo wyrośli z tej gry/ nie mają na nią czasu, a nowi, choć są, to nie udzielają się zbyt bardzo na forum. Może spróbować by ich jakoś zachęcić, uaktywnić? Myślałam o tym, że może moderatorki mogłyby co jakiś czas (co tydzień, co dwa, co miesiąc?) wysyłać takie ogólne wiadomości do graczy (i ile mają taką możliwość) z podsumowaniem tego, co się aktualnie na forum dzieje. Jakie konkursy, kto nowy przedstawił się w danym dziale, jakie wątki są najpopularniejsze  w grach czy w działach artystycznych i tak dalej... Co o tym myślicie?

Ostatnio zmieniony przez Dasharia (27-04-2018 o 18h36)

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1158/9490/collections/pennywise-collection-banner_1400x_e89e2ea8-cdda-4b5c-9467-fd50e5b47012_1400x.jpg?v=1509661904

#6797 27-04-2018 o 22h06

Miss'Fuzja
spsr
Skoro nudzi ci się na tyle, że czytasz ten opis, zrób pracę na konkurs. I'm Espi Nekromanka
Miejsce: Gdynia na zawsze

Myślę że to genialny pomysł, może w końcu coś się tu rozrusza :>
Chociaż nie wiem jak z możliwościami moderatorek, ale w razie czego można uzbierać chętnych do pisana takich wiadomości, byle nie zbyt nachalnie xD Coś by można było zorganizować...majówka w końcu! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/102/moy/81086.jpg

#6798 28-04-2018 o 00h39

Miss'całkiem całkiem
SnowRabbit
.

Dziewczyny, czy Wasze zaangażowanie to nie są przypadkiem płonne nadzieje? Zgodnie stwierdzacie, że gra przeżyła już swój okres rozkwitu. Doskonale to pamiętam, bo w tamtym okresie byłam graczem, który mógł brać udział w tamtejszych wydarzeniach, chociaż bardziej jako świadek niż twórca społeczności. MF miało wtedy dobrą reklamę, bo zdecydowana większość trafiła na różową za sprawą SF. Ponadto część aktywnych wtedy osób miało już styczność z treścią za sprawą francuskiej wersji właśnie, a przez to łatwiej i szybciej rozwinęła się polska strona. Mogłabym wymienić z nicków osoby, które sprawiły, że forum,a przez to gra, w pierwszych latach istnienia tętniło tutaj życiem, ale przecież nie o to tutaj chodzi. Wróciłam po dwóch latach z ciekawości i niestety, pomimo faktu, że robicie kawał niezłej roboty by zachować aktywność forum, wiele treści tutaj podupadło i obawiam się, że bezpowrotnie, bo dobre początki niesposób powtórzyć. Fenomen tej gry i forum opierał się na osobach, które trafiły tutaj bardziej za sprawą dobrego marketinku i ciekawości, a że były to osoby ze świeżym zaangażowaniem tylko bradziej popchnęło cel gry do przodu. Niestety, jak któraś z Was wspomniała, ten etap w życiu pewnych osób się skończył. Wiele z nich zaczęło tzw. dorosłe życie, w które włożyło całą swoją energię, co w dużej mierze przełożyło się m.in. na aktywność w grze. Tak bywa. Z czasem ich aktywność zosta przerobiona na Waszą obecną aktywność. To się chwali. Wciąż jesteście motorem napędowym tej gry. Ale świetność raczej nie powróci i to bynajmniej nie jest Waszą winą. Według mnie kontent zaczyna nudzić. Nie pierwsza to strona z takim problemem i nie ostatnia. Taki proces po prostu.
Interesujące jest natomias zaangażowanie w informowanie o aktywnej stronie forum. Nie składałabym jednak tej roli na barkach moderatorek. Skłoniłabym się bardziej w stronę pomysłu przypominającego gazetkę jaka ukazuje się na SF- tworzona przez ochotników treść opisująca w przystępny sposób aktywność różowej społeczności. Oczywiście nadzorowana, nie zaś kompletowana przez moderację.
Co do samej petycji skierowanej do polskiej administracji. Przecież wiecie, że niewiele mają oni do powiedzenia odnośnie mechaniki gry. Od dawna wiadomo (a nawet poruszano niejednokrotnie na forum temat), że oficjalne zmiany etc. są w gestii Francuzów. Nawet wydaje mi się że już kiedyś był na forum zryw tego typu jak obecnie. Była chyba nawet mowa o pisaniu w sprawie zmian do Francuzów, tylko że nikt się nie podejmował tego z powodu braku znajomości języka właśnie. Niemniej próbujcie, bo to Was nic nie kosztuje.

https://4.bp.blogspot.com/-uE9TSreBtDg/V6OV17TirEI/AAAAAAAAIHc/DsNiOwKz7ggA1ePrgqTTzISkc2dAUIMMQCLcB/s1600/1470327162_Rabbit.png

#6799 28-04-2018 o 07h55

Miss'Sensei
SoJin

Jeżeli mielibyśmy próbować, to najszybciej chyba znaleźć osobę z fr MF i napisać coś po angielsku, a potem poprosić o przetłumaczenie.
Albo w ogóle wysłać po angielsku. Nie uwierzę, że nie zrozumieją w tym języku.

#6800 28-04-2018 o 14h20

Miss'wow
Kaiken
...

Wszystko przemija. Pomysł z napisaniem do francuzów, czy zorganizowanie moderatorek to wysyłania wiadomości są dobrymi pomysłami, aczkolwiek myślę, że najpierw trzeba zacząć od małych kroczków - nie milowych kroków.
Spróbujmy zacząć od siebie - zacznijmy wchodzić na swoje profile - komentujmy je, zachęcajmy sami siebie do udziału w życiu na forum.
Choćby - prosty przykład - zauważymy, że ktoś ma ciekawą kreację czy piękne mieszkanie, napiszmy tej osobie komentarz na profilu i np zachęćmy, aby pochwaliła się swoją stylizacją w odpowiednim wątku na forum.
Taki oto mały kroczek mi wpadł do głowy.

Ostatnio zmieniony przez Kaiken (28-04-2018 o 14h20)

Strony : 1 ... 270 271 272 273 274 ... 308