Dziewczyny, czy Wasze zaangażowanie to nie są przypadkiem płonne nadzieje? Zgodnie stwierdzacie, że gra przeżyła już swój okres rozkwitu. Doskonale to pamiętam, bo w tamtym okresie byłam graczem, który mógł brać udział w tamtejszych wydarzeniach, chociaż bardziej jako świadek niż twórca społeczności. MF miało wtedy dobrą reklamę, bo zdecydowana większość trafiła na różową za sprawą SF. Ponadto część aktywnych wtedy osób miało już styczność z treścią za sprawą francuskiej wersji właśnie, a przez to łatwiej i szybciej rozwinęła się polska strona. Mogłabym wymienić z nicków osoby, które sprawiły, że forum,a przez to gra, w pierwszych latach istnienia tętniło tutaj życiem, ale przecież nie o to tutaj chodzi. Wróciłam po dwóch latach z ciekawości i niestety, pomimo faktu, że robicie kawał niezłej roboty by zachować aktywność forum, wiele treści tutaj podupadło i obawiam się, że bezpowrotnie, bo dobre początki niesposób powtórzyć. Fenomen tej gry i forum opierał się na osobach, które trafiły tutaj bardziej za sprawą dobrego marketinku i ciekawości, a że były to osoby ze świeżym zaangażowaniem tylko bradziej popchnęło cel gry do przodu. Niestety, jak któraś z Was wspomniała, ten etap w życiu pewnych osób się skończył. Wiele z nich zaczęło tzw. dorosłe życie, w które włożyło całą swoją energię, co w dużej mierze przełożyło się m.in. na aktywność w grze. Tak bywa. Z czasem ich aktywność zosta przerobiona na Waszą obecną aktywność. To się chwali. Wciąż jesteście motorem napędowym tej gry. Ale świetność raczej nie powróci i to bynajmniej nie jest Waszą winą. Według mnie kontent zaczyna nudzić. Nie pierwsza to strona z takim problemem i nie ostatnia. Taki proces po prostu.
Interesujące jest natomias zaangażowanie w informowanie o aktywnej stronie forum. Nie składałabym jednak tej roli na barkach moderatorek. Skłoniłabym się bardziej w stronę pomysłu przypominającego gazetkę jaka ukazuje się na SF- tworzona przez ochotników treść opisująca w przystępny sposób aktywność różowej społeczności. Oczywiście nadzorowana, nie zaś kompletowana przez moderację.
Co do samej petycji skierowanej do polskiej administracji. Przecież wiecie, że niewiele mają oni do powiedzenia odnośnie mechaniki gry. Od dawna wiadomo (a nawet poruszano niejednokrotnie na forum temat), że oficjalne zmiany etc. są w gestii Francuzów. Nawet wydaje mi się że już kiedyś był na forum zryw tego typu jak obecnie. Była chyba nawet mowa o pisaniu w sprawie zmian do Francuzów, tylko że nikt się nie podejmował tego z powodu braku znajomości języka właśnie. Niemniej próbujcie, bo to Was nic nie kosztuje.