"— Tak mi mówiono."
Strona 95

Strony : 1 ... 58 59 60 61 62 ... 172
"— Tak mi mówiono."
Strona 95

"- Owszem zrobisz to... Chyba, że chcesz tutaj tkwić przez całą noc."
Str. 231?
"Wielu z nich to moi bliscy przyjaciele."
str. 142?
"Stałem i gapiłem się z kordelasem w ręku."
Str. 206

Link do zewnętrznego obrazka
Światło przygasło, jak gdyby wchłonięte przez Schwytanego,i zniknęło.
str.56

Chcesz przez to powiedzieć, że gdybym nie miał Klejnotu, też musiałbym zamienić się w kupkę popiołu?
234
-Jesteś ranny.-Zbliżyła się do mnie.Skinąłem głową.Serce zaczęło walić mi szybciej.
str.98

"-Juan Vedomir nie żyje, jeśli o to pytasz."
strona 153

"Makaron się nie piecze tylko kroi,a potem gotuje."
str.189

Walczyły pomiędzy sobą, aż dudniło.Potężna chmura oderwała się od nich i popędziła w stronę burzy piaskowej.
str.8

"Gruba skóra z wiekiem pociemniała, nie było na niej żadnych symboli - żadnych ozdób, szlachetnych kamieni czy metali" (Trudi Canavan "Złodziejska magia")
str. 222
"Ptaki umilkły."
Strona 113
"-Ze złości.Nienawidzę Patryka."
str. 219

"Proces biologiczny to każdy proes technologiczny wymagający stosowania odpowiednich enzymów lub drobnoustojów w celu wywołania w substracie (zwykle materiale pochodzenia roslinnego) żądanych przemian chemicznych lub namnożenia drobnoustrojów jako biomasy) ;_;
78?
"Mary Lou Retton, złota medalistka olimpijska w gimnastyce, wspomniała kiedyś słowa swojej matki, które miały wpływ na jej całą karierę."
strona 99?

"Altair przesuwał się wzdłuż zewnętrznych ścian nadbudówki na dachu sąsiadującego z fortecą szpitalników."
Strona 281

"Stała na granicy,gdzie kończyło się światło,a zaczynała ciemność"
str.223

"Więc o to chodzi."
strona 333?

Kruk usiadł na swym zwyczajowym miejscu.Wysypał na stół garść miedziaków.
Gleen Cook,,Kroniki Czarnej kompanii''
str.569?

"Wiesz już, czym się masz zająć, i pamiętaj, żeby konsultować ze mną każdą decyzję zakładająca ryzyko powyżej dwudziestu milionów."
Strona 221
"To prawda, że na własnej skórze doświadczył dziwnego wpływu tego przedmiotu, lecz z pewnością cała jego moc sprowadzała się do zdolności olśniewania i przyciągania uwagi."
Strona 311

"Seria 3: 1 lipca - 5 sierpnia 2011 r.: piątki, 11.30 - 12.00"
To nie zdanie, ale okej 
Strona 35
"Przy zapisywaniu bardzo dużych i bardzo małych liczb wygodnie jest posługiwać się notacją wykładniczą (inaczej zwaną notacją naukową)."
Podręcznik od matematyki .-.
Strona 69

"-Zwracam się do mieszkańców systemu gwiezdnego Sutrah, mówi komodor John Geary, głównodowodzący floty Sojuszu przelatującej przez wasz system."
Strona 93.
"<<Will jest zawsze na miejscu w oczekiwaniu na rozpoczęcie wydarzenia>> - powiedział Cumberbatch - <<ale przychodzi tak wcześnie, że tak naprawdę jeszcze niczego nie wie."
Strona 38