"Ach, jak dawno nie byłam na normalnym pogrzebie!... ostatnim razem u cioci, z sześć lat temu."
strona 21
...I'm on my way...
Strony : 1 ... 35 36 37 38 39 ... 172
"Ach, jak dawno nie byłam na normalnym pogrzebie!... ostatnim razem u cioci, z sześć lat temu."
strona 21
"Nad hebanowym stolikiem, przy którym usiadły, dominowało wielkie płótno batalistyczne przedstawiające, jak się zdawało, bitwę pod Brenną, jakiś kluczowy moment batalii, czyli kiczowato bohaterską śmierć."
Strona 1
"Dochodziła północ."
strona 25
Na mozaikowej posadzce przy fontannie był już przygotowany tron i procurator nie spojrzawszy na nikogo zasiadł na nim i wyciągnął rękę w bok - "Mistrz i Małgorzata"
Strona 99.
"Jeszcze nigdy nie rzucono jej takiego wyzwania."
121
Ostatnio zmieniony przez Hayate (23-11-2013 o 23h47)
"Perspektywa, że ona mogłaby odziedziczyć majątek, była tak dziwaczna i komiczna, że Tessia omal się nie roześmiała."
strona 213
"Dwukrotnie wyższe i czterokrotnie szersze od niej,nabijane wielkimi czarnymi ćwiekami wpuszczonymi głęboko w drewno,miały mosiężną klamkę i osadzoną pośrodku dużą kołatkę w kształcie koziego łba."
str 19
"- Mieszkaliśmy tutaj, potem mieszkaliśmy w Egipcie, a teraz znowu tutaj - upierał się Joszua."
21?
"Początki bywają trudne, tego akurat byłam pewna, bo te wielkie i ciężkie kartony z pewnością mi mojego początku tutaj nie ułatwiały."
str. 322?
"Czarne ptaki przeleciały tam i sam parę razy, lecz gdy słońce na zachodzie poczerwieniało, znikły, umykając w stronę południa". J.R.R. Tolkien "Władca pierścieni - drużyna pierścienia"
333? (pół-szatan)
"Mówisz, że ich armia składa się głównie z hobgoblinów?"
66?
"Powróżę ci z popiołu, jeśli chcesz."
107?
"Kilka minut później ręczniki wisiały na poręczy łóżka, a Clary z zaskoczeniem i rozbawieniem oglądała się w lustrze."
Strona 200?
Ostatnio zmieniony przez Madelleinee (26-11-2013 o 20h22)
W poniedziałek John Fiske usiadł przy biurku, studiując jeszcze jeden protokół aresztowania.
192?
"[...] Pomyślałem, że może on cię przekona, żebyś nie przyjeżdżała do Idrisu. [...]"
Strona 320?
"Tym razem pikinierzy, nie widząc innego wyjścia, ryknęli jednym wielkim głosem, że [duma] ich rozpiera."
11
"-Co one śpiewają?Te głosy przebijają mi mózg jak gorące noże.Powiedz im żeby przestały."
str.45
- Pamiętam, omal ci serce nie pękło.
234?
Kiedy Al odemknął drzwi i wpuścił mnie do baru, była za piętnaście ósma.
str. 68
Następnie chwyciła róg, który podała jej roztrzęsiona dziewczyna.
44?
Ostatnio zmieniony przez martak111 (29-11-2013 o 21h40)
Pani Justyna poprosiła Elę,aby sprowadziła z górnej stodoły starsze dziewczyny, a nas- żebyśmy przetrząsnęły wszystkie pudła z zestawami do czyszczenia, bo może ktoś przełożył szczotkę Sabiny gdzie indziej.
Żeby gra się nie zakończyła, z uwagi na to iż moja poprzedniczka nie napisała strony, otworzyłam na jakiejkolwiek, którą była: 183
"Nieważne. Nie chcesz mi powiedzieć, co tam tak naprawdę robisz? W porządku."
Str. 28
"Pamiętam ten dzień..."
str. 78
"Pomyśl, co by cię czekało, ciebie, Żyda-lekarza, sto lat temu?..."
21?
Dane - zestaw funkcji umożliwiających wyświetlanie i edycję danych.
45?