"W pobliżu Longbourn mieszkała rodzina, z którą łączyły Bennetów szczególnie zażyłe stosunki". Jane Austen "Duma i uprzedzenie"
22 str
Strony : 1 ... 21 22 23 24 25 ... 172
"W pobliżu Longbourn mieszkała rodzina, z którą łączyły Bennetów szczególnie zażyłe stosunki". Jane Austen "Duma i uprzedzenie"
22 str
Winter udało się jednak wytrzymać.
strona 485
Biurko ojca wydawało się idealnym schowkiem na zawartość nosidełka Tanka,które do tej pory miała stale przy sobie.
strona 1 
,,Miasto popiołów"
Strona 133
Sięgnęła po dzbanek,podniosła srebrne wieczka czarek i napełniła je.
Strona 68
- Myślisz, że tego nie wiem?
strona 346
"Posłuchaj. Gdyby mi się ziemia rozstąpiła pod nogami... Rozumiesz? Gdyby mi niebo miało zwalić się na łeb - nie cofnę się, rozumiesz? Za takie szczęście oddam życie..."
strona 65
Słońce świeci .
87
Bywają wielkie zbrodnie na świecie, ale chyba największą jest zabić miłość.
strona 4
"Gdy pod wieczór Agatha wreszcie zebrała się do wyjścia, nad wsią zawisła gęsta mgła"
strona 77
Nic nie dzieje się bez przyczyny.
strona 56
Dziewczynkę odnaleziono jeszcze dalej od domu - przebyła morze srebrnego prosa i pole gorczycy,przeskoczyła rów nawadniający i szła wzdłuż rzeki.
Strona 9
Korzystał z niej, dopóki to było możliwe, w końcu jednak latarka całkiem zgasła i otoczyła go nieprzenikniona czerń.
Strona 134.
"Mam pomysł."
Strona 24?
To dzięki niej mógł stale się uśmiechać w towarzystwie staruchów,którzy mieli zepsute,połamane zęby i brzydkie ,pomarszczone dziąsła.
Strona 18
- To raczej ja mogłabym zadać ci to pytanie.
Strona 56
-westchnęła pomrukując coś pod nosem.
Strona 85
- Nie jestem gruby.
Strona 355
"Każdy kraj ma własne tańce."
Strona 222?
Clary wyjrzała przez okno.
Strona 24
Pochylał się nad nią, wczepiony zębami w jej szyję, potężny kafar.
Strona 213
- Buduję dom w Honkongu...willę,kiedy kładłem pierwszą cegłę,wydawało mi się,że tworzę marzenie,mrzonkę tylko,którą wydumałem sobie,ponieważ wiedziałem ,że moje życie jest niepełne.
Strona 100
" -Twierdzą,że Angielka o czerwonej twarzy dostała kufer srebra,aby nauczyć manier smarkatą farmerkę."
Strona 133
Ostatnio zmieniony przez Roxy (31-07-2013 o 16h38)
- On nie jest moim czarownikiem.
strona 425