Ale lustro spokojnie lśniło w srebrnym blasku zaglądającego przez okno księżyca.
str. 78?
~
Strony : 1 ... 108 109 110 111 112 ... 172
Ale lustro spokojnie lśniło w srebrnym blasku zaglądającego przez okno księżyca.
str. 78?
,,- Dostałaś wiadomość? - zapytałam przerywając ciszę."
Str. 20
'pewnego grudniowego dnia gąska siedziała na dywaniku a ja przy kominku
18
,,- Ale ja już nie.. nie mam siły! - wydyszałam."
Str. 21
"Wzięła kurtkę narciarską z fotela i wyszła frontowymi drzwiami."
Strona 25
"Na nieszczęście Myślak zwykł myśleć jasno i logicznie; w chwilach zamętu odwoływał się do rozsądku i uczciwości, które w stosunkach z rozgniewanym nadrektorem były - by zastosować tu właściwy naukowy termin - nieaplikowalne."
Strona 150
,,- Żadnych pytań! - wrzuciła łyżkę do zlewu z wielkim hukiem. - Idź już!'
Str. 22
"Wysoko na niebie wisiał sierp księżyca i wszędzie wokół niej kładły się powykręcane cienie."
Str.35
Jesteś swego rodzaju magiem,wiesz zatem, że żyjemy na świecie mającym kształt dysku.
str. 12?

Dziewczyna obcięła kawałek pięty i z trudem wcisnęła nogę do trzewika; zacisnęła z bólu zęby i wyszła do królewicza...
Strona 990
" - Nic ci nie powiem - rzekła. - I niech cię szlag trafi. "
str. 222
Nie zdawało mu się; im dalej szedł, tym wyraźniej widział blask, aż w końcu wyzbył się wszelkich wątpliwości.
Strona 1089?
"Decydującą wydaje się inna cecha: istnienie w oryginalnym leksykonie języka słowiańskiego elementów trzech grup językowych - bałtyjskich, germańskich i irańskich."
Strona 365?
Ostatnio zmieniony przez miserycardia (26-01-2016 o 13h54)
3+6+5=14
Ledwie pociągnął jeden łyk - przycupnąwszy w kącie, podczas gdy czterech krasnoludów rozsiadło się za stołem, gadając o kopalniach i o złocie, i o kłopotach z goblinami, i o spusztoszeniach dokonywanych przez smoki, i o tysiącu innych rzeczy, których Bilbo nie rozumiał i nie chciał rozumieć, ponieważ brzmiały zbyt awanturniczo - gdy: ding, dong, ling, dang - zaśpiewał dzwonek, jak gdyby jakiś mały, niegrzeczny hobbitek próbował urwać sznur.
Strona 90
Dałem oficerskie słowo honoru najbliższym tej kobiety, że będę się nią opiekował i nie pozwolę zrobić jej krzywdy - wyrzucił cicho jednym tchem.
59?
Miesiąc świecił tego wieczora szerokim sierpem.
Strona 11
"- Ciekawam - szepnęła - jaką to komedię mieć dziś będziemy?"
str. 69
"-Tato!"
str 6

"2. Kiedy rozpoczęła się filozofia nowożytna?"
str. 77
Ostatnio zmieniony przez miserycardia (26-01-2016 o 13h53)
Poczekaj, będziesz miała mnie na sumieniu!
Strona 90?
"Równocześnie z nimi żył jeszcze Hobbes."
Strona.. 128?
Ostatnio zmieniony przez miserycardia (26-01-2016 o 13h53)
"A jeśli chodzi o koncert w Klubie, to całkiem niedorzeczny pomysł"
str 17

"Je dressai l'oreille, car l'inspecteur de Scotland Yard nous avait plus d'une fois présenté une affaire intéressante."
Strona 49?
"Z powodów tylko sobie znanych, Maryla powiedziała Ani dopiero następnego dnia wieczorem, że zostaje na Zielonym Wzgórzu."
str 173