"My Słowianie wiemy jak..." My, Słowianie (a tutaj głównie słowianki:) wbrew pozorom mamy interesującą kulturę, ale jak to się mówi:"Cudze chwalicie, swego nie znacie"
Chciałabym żebyśmy spróbowały przy okazji tego konkursu pogłębić swoją wiedzę na temat kultury ludów Słowiańskich. Święta, język, wierzenia- wszelkie istoty mistyczne, bogowie, gusła, a także historia, ludzie- ci zwykli i ci znani, geografia i wszystko inne co was zainspiruje! Macie na prawdę duże pole do popisu- wystarczy powęszyć 
Chciałabym dodać żę wpadłam na pomysł na ten konkurs podczas błądzenia po Wikipedii :-P
REGULAMIN
1. Obowiązuje regulamin forum i regulamin działu, ale je możecie sobie poczytać, są łatwo-znajdywalne.
2. Opis u mnie, jak wcześniej, ma być przynajmniej dwu zdaniowy. Ma to pomóc w zrozumieniu stylizacji i uważam że jedno zdanie, to za mało. Po prostu.
3. Prace możecie umieszczać (uwaga, uwaga) do 24.06.15r do północy (tym razem nie zapomniałam o godzinie). Wyniki ok 3-4 dni po zakończeniu.
4. Przyjmuję takie stylizacje które:
a) są zdjęciami z szafy (za pomocą tego przycisku na dole który wyświetla się po zapisaniu);
b) są ewentualnie screenami zedytowanymi (przyzwoicie) w programie graficznym ,żeby były renderami.
5. Nie przyjmuję stylizacji które mają więcej niż dwie rzeczy od jednej gwiazdy, albo z jednego kompletu.
6. Można zgłosić max 2 stylizacje.
7. Stylizacje nie mogą być plagiatami (ale to chyba oczywiste).
A teraz nagrody...
1~> Rysunek dowolnej stylizacji oraz stylizacji konkursowej w całości + dyplom
2~> Rysunek stylizacji konkursowej w całości + dyplom
3~> Rysunek stylizacji konkursowej od pasa w górę + dyplom
Dyplomy wykona kucykowa9 a rysunki, tradycyjnie ja.
A więc do dzieła! :-)