Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1

#1 23-02-2014 o 23h43

Miss'gadułka
Lynn
Powinni zrobić anime o ojcu Boruto!
Miejsce: Gdzieś między sadyzmem a przerwą obiadową

MIEJSCE AKCJI: Mała amerykańska miejscowość.
CZAS AKCJI: 19 listopada 2023

Kilkanaście lat temu w okolicy wzniósł się potężny, trzymetrowy mur, z jednym tylko wejściem. Nikt nie wiedział, iż znajdował się tam ośrodek naukowy. Nawet wtedy, gdy cztery lata temu mur został całkowicie wyburzony, ukazując budynek, który zaraz po tym stał się nową szkołą w okolicy.

Teraz do liceum przenosi się nowa uczennica, która przez przypadek odkrywa, że Klub Techników, przez resztę szkoły zwanych Roboświrami, ukrywa pewną tajemnicę... Co kryje się w szkolnej piwnicy, w której oni właśnie bywają najczęściej?

O CO CHODZI?

Wcielamy się w nową, członków klubu i zamknięte w podziemiach szkoły, sztuczne inteligencje - wyglądają jak ludzie, mają identyczne potrzeby, ale jednocześnie mają nadludzkie umiejętności, fizyczne bądź umysłowe. Są to cztery roboty, choć bardziej przypominają ludzi lub cyborgi, każdy miał jakiś defekt, więc dla bezpieczeństwa postanowiono je zniszczyć. Wdarł się jednak pewien błąd i one wszystkie wciąż istnieją, a budynek zamiast zostać całkowicie zniszczony, został przeznaczony pod nową szkołę średnią w okolicy. "Roboświry" wiedzą, że nie mogą one zostać tam dłużej, ale jednocześnie są świadomi, że jeżeli ktoś się o nich dowie, szybko się to rozejdzie i tym razem faktycznie mogą ulec destrukcji.

ZASADY

Ogólne, działu i te tutaj obowiązują. Panią wątku jestem ja, odpowiadam za tło akcji acz postaciami niespisanymi poniżej możecie śmiało sterować, byleby nie wychodziły na pierwszy plan. Karty w miarę estetyczne, stosować się do tego co napisałam w szablonie na dole. Zapisanie się przyjmuję jako chęć do pisania, a nie porzucenie wątku po jednym czy dwóch postach. Wszelkie pomysły, a także skargi, zażalenia i zdjęcia kotów proszę słać do mnie na pw.

ROLE

Roboty:

1.1. - Oliwkaa jako Nazwa
1.2. - Arwen jako Nazwa
1.3. - Ikuna jako Nazwa
1.4. - Lynn jako Nazwa

Jak będę pamiętać to uzupełnię Wasze opisy.

Uczniowie:
(tutaj nabór jest nieograniczony)

2.1. - Nowa, przypadkowo odkryła sekret "Roboświrów", ale niczego się nie domyśla - Vanitty jako Godność
2.2. - Przewodniczący klubu, zdarza się, że częściej bywa w szkole, niż w domu. Chce za wszelką cenę, by 2.1. do nich dołączyła i nie wydała sekretu - dortnana (wiedziałam! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png) jako Godność
2.3. - Uczeń, który wpisał się do klubu za karę/przez pomyłkę - @ jako Godność
2.4. - Uczennica z Klubu, zakochana w 2.2., dołączenie 2.1. do Klubu jest jej nie na rękę - Eminaria jako Godność
2.5. - Uczeń z Klubu, liczę na Wasze pomysły - Sszyszka jako Godność
2.6. - Jak wyżej - @ jako Godność
2.7. -
...

Postacie dodatkowe:
(jak w przypadku uczniów)

3.1. - Nauczyciel fizyki (min. 25 lat), pełni rolę tak jakby opiekuna klubu. Nic nie wie o robotach. - @ jako Godność
3.2. - Siostra 2.2., gimnazjalistka (12-14 lat), chce wiedzieć, czemu brat tak często bywa w szkole. - @ jako Godność
3.3. - Żwawy woźny (min. 28 lat), uczniowie mówią na niego "Ninja". Zawsze pojawia się nieoczekiwanie, czy tego uczniowie chcą, czy też nie. O robotach wie, ale jest na tyle spoko, że nikomu nie mówi. - @ jako Godność

Dodatkowe postacie nie są obowiązkowe do rozpoczęcia, więc niezbyt mi zależy by ktoś się nimi zaopiekował, ale jakby ktoś chciał to miło by było, gdyby ktoś taki się czasem przewinął~

WZÓR KARTY POSTACI

Kod:

[center]

[b][color=#]Imię[/color][/b] Dla robotów nazwa

[b][color=#]Nazwisko[/color][/b] Tylko ludzie

[b][color=#]Rola[/color][/b]

[b][color=#]Wiek[/color][/b] Roboty - 5-16 lat, a ludzie, poza tymi gdzie wymieniłam wiek.  - 15-18

[b][color=#]Płeć[/color][/b] 1. - z jaką się utożsamiają

[b][color=#]Orientacja[/color][/b] 1. - nieobowiązkowe

[b][color=#]Wzrost[/color][/b] Nie chcemy samych karłów i olbrzymów. Średni nie boli, przysięgam.

[b][color=#]Wygląd[/color][/b] Najlepiej Arty, ale także i M&A. Mile widziane także krótkie opisy.

[b][color=#]Umiejętności[/color][/b] TYLKO 1.

[b][color=#]Defekty[/color][/b] TYLKO 1.

[b][color=#]Charakter[/color][/b] W zdaniach, nie punktach. Ewentualnie podać podział na wady i zalety.

[b][color=#]Dodatkowe[/color][/b]

I co tam jeszcze chcecie.
UWAGA: W przypadku pochodzenia, wszyscy są ze Stanów Zjednoczonych. Nazwiska i imiona też bym angielskie prosiła.
[/center]

Ostatnio zmieniony przez Lynn (24-02-2014 o 14h48)

https://data.whicdn.com/images/302401948/original.gif

#2 24-02-2014 o 11h12

Miss'gadułka
Sszyszka
...
Miejsce: Okolice Jeleniej Góry

https://24.media.tumblr.com/ddd05e4d1e4ee7bb55666d7942f1a412/tumblr_monj5eJKRF1swudo1o1_1280.jpg

Imię  Shirai

Nazwisko Aizawa

Rola 2.5

Wiek 17 lat

https://24.media.tumblr.com/6ccb09f0fc0b2ab94765fc16b7ddca31/tumblr_mo97ndgYcz1rjy8ipo4_1280.jpg

Płeć Piękna

Orientacja Hetero

Wzrost 164 cm

Wygląd
Nie za wysoka nie za niska, hm...idealna. Rude wpadające w czerwień włosy oraz duże zielone oczy. Ma jasną cerę. Zawsze ubrana w krótką spódniczkę oraz zakolanówki, to już tradycja. Po za tym nic specjalnego. Płaska nie jest ale balonista też nie. W sam raz można powiedzieć /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Link do zewnętrznego obrazka

Charakter
To jest ta, która najbardziej lubi zaczepiać innych. Mały diabełek w skórze niewinnej dziewczynki. Dość chamska, nie lubi gdy ktoś podważa jej zdanie, które musi być najważniejsze. Bywa chamska jednak potrafi się wysilić i zgrywać miłą. Największa krzykaczka w klubie. Pamiętaj, że z nią najlepiej nie zadzierać bo może się to źle skończyć. Na ogół jednak da się z nią normalnie porozmawiać, do czasu aż nie zaczniesz mówić o jej wadach. Troszkę agresywna, jednak każdy ma dwie twarze prawda?

Dodatkowe
~Chodzi do klasy z Albertem.
~Dużo osób boi się jej wybuchowego charakteru (szczególnie chłopcy)
~Panicznie boi się dużych psów (więc jednak nie jest niezniszczalna)
~Nie je wszelkich fast-fodoowych rzeczy.

Ostatnio zmieniony przez Sszyszka (28-02-2014 o 13h39)

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

https://45.media.tumblr.com/5e1ed6549c0d6ceeb4a08a5434504f7b/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo5_400.gifhttps://45.media.tumblr.com/57397f448f8e7f4e15ba1dba6d386309/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo1_400.gif

#3 24-02-2014 o 11h49

Miss'wtajemniczona
Oliwkaa
Czuje moc~
Miejsce: Pomocnik Moderatora

//photo.missfashion.pl/pl/1/7/moy/5313.jpg
Nazwa/Numer
426
Nazwisko
To robot jakieś posiada?
Rola
Robot
Orientacja
Hmm to jest to możliwe?
//photo.missfashion.pl/pl/1/7/moy/5315.jpg
Wzrost
około 170cm
Wygląd
426 jest niebiesko okom blondynką. Jest średniego wzrostu, jej budowa ciała jest kobieca i kształtna. Rysy twarzy ma łagodne.
Umiejętności

Defekty

Charakter

Dodatkowe
//photo.missfashion.pl/pl/1/7/moy/5314.jpg

Jeśli obrazki się nie wyświetlają to znak że musze szukać nowych ;-;

Ostatnio zmieniony przez Oliwkaa (25-02-2014 o 14h43)

#4 24-02-2014 o 12h17

Miss'Sensei
dortnana
T.T
Miejsce: Czarna dziura...

Ja wiem, że ta rola była pisana dla mnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Imię:
Albert

Nazwisko:
Trump

Rola:
2.2 - Przewodniczący klubu

Orientacja:
Hetero

Wzrost:
168 cm

Wygląd:
raczej nie ma co tu opowiadać. Albert nie dba o wygląd, nawet nie potrafi zawiązać sam sobie krawata. Nasi okulary bo oczywiście nie widzi a soczewki uważa, że to dla ludzi chcący wyglądać jakoś. Zawsze rozczochrane blond włosy, może tylko przeczesane ręką w czasie kiedy wstaje z łóżka. Oczy ma za to piękne w kolorze bezchmurnego nieba.

Charakter:
"Nie towarzyski kujon" - tak go określają koledzy z klasy. Niczym się nie przejmuje jeżeli nie jest to związane z klubem. Nie towarzyski owszem, ale pomocny kiedy trzeba. Stara się trzymać ludzi z daleka od siebie bo wie, że nie umie kłamać a ktoś musi zadbać o sekret. Nie lubi opowiadać o sobie i nie wyciągniesz z niego jeżeli sama nie przeprowadzisz śledztwo na własną rękę. Nauka jemu nie jest obca i z łatwością zyskuje najwyższe stopnie.

Dodatkowe:
- Zawsze pragnął zostać naukowcem
- Pragnie usunąć wady lalek
- Ma słabą orientacje w terenie. Szybko się gubi nawet w już znanych miejscach
- Dowiedział się o robotach przez przypadek kiedy pierwszego dnia w szkole zgubił się. Od razu w nich się zakochał
- Nie postrzega świata bez nich
- Zrobi wszystko by je chronić

Ostatnio zmieniony przez dortnana (01-03-2014 o 14h25)

#5 24-02-2014 o 14h37

Miss'na całego
Vanitty
Idź umrzyj tutaj.
Miejsce: Kazamaty Szaleństwa

Ja już zdecydowana przyszłam, że, wiesz... No, że tak ^^ Karciałkę zrobię tutaj, pewno gdzieś dzisiaj, czy tam jutro... No, zobaczy się cx

G O D N O Ś Ć

K t ó r e j   n i e   j e s t   g o d n a

I inne.

| Imię |

| Drugie imię |

| Nazwisko |

| Pseudonimy |

| Wiek |

| Data urodzenia |

| Znak zodiaku |

| Płeć |

| Orientacja |

| Rola |

R O Z W I N I Ę C I E

N i e   d o    k o ń c a   d ł u g i e

Ale jest.

| Charakter |

| Wygląd |

C I E K A W O S T K I

N u d n e g o   c z ł o w i e k a

I  nie tylko.

| Różności |

| Wielbi |

| Gardzi |

Ostatnio zmieniony przez Vanitty (25-02-2014 o 17h05)

Bored.

"I cóż nie zostało mi już nic jak tylko życzyć Wam miłego korzystania z forum /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png"- Piękna ironia.

#6 24-02-2014 o 14h58

Miss'OK
Eminaria
Daj mi nadzieję i zabierz mi serce, jeśli poczujesz choć chwilę jak ja.♥

>>Karta<<, tu będzie xP Oczywiście jutro :3

http://s12.favim.com/orig/160812/gif-harley-quinn-joker-suicide-squad-Favim.com-4628517.gif

#7 24-02-2014 o 16h35

Miss'Sensei
Arwen
...

Huh. To ja zaklepię sobie tutaj szczęśliwe miejsce na karciałkę.

N A Z W A

C.L.E.O.
Cybernetic Logical Experimental Object

Cybernetyczny logiczny obiekt eksperymentalny

R O L A

1.2 ~ sztuczna inteligencja

W I E K

Pięć lat, jeden miesiąc i sześć dni

P Ł E Ć

Domyślnie kobieta

W Z R O S T

Mierzy 70 i pół cala [około 176 cm]

W Y G L Ą D

Gdyby Cleo była człowiekiem, od razu uznano by ją za jakąś anorektyczkę. Ma, że tak to ujmę, przerażająco chude kształty. Ubrania wręcz na niej wiszą jak na wieszaku. Cleo, w odróżnieniu od innych humanoidów stworzonych w tym ośrodku badawczym, jest zbudowana z znacznie lżejszych stopów metalu, lecz równie wytrzymałych. "Oczy" są barwy jasnego błękitu, choć gdy pada na nie mocne światło, zdają się być niemal białe. Wszczepione jej włosy, sięgające do ziemi, mają żywą barwę - coś na pograniczu brzoskwini i różu. Wiadome jest, że ma również wbudowane w ciało różne bronie, jednak jakie i ile ich jest, to już pozostaje tajemnicą.. A przynajmniej dopóki ich nie użyje.

https://itmedia.imagefront.me/api/c/s/1topi.s3.amazonaws.com/system/curations/saved_quote_image_255787.jpg?updated_at=1392407716

U M I E J Ę T N O Ś C I

D E F E K T Y

C H A R A K T E R

D O D A T K O W E

» zbudowana w celach eksperymentalnych, dla przetestowania nowych wytycznych odnośnie budowy i oprogramowania robotów «

» najmłodsza z ocalałych sztucznych inteligencji «

» przy jej budowie wykorzystano inne stopy metalu niż przy wcześniejszych konstrukcjach «

Ostatnio zmieniony przez Arwen (08-03-2014 o 19h26)

https://i.imgur.com/c2OaL3K.png

#8 25-02-2014 o 23h01

Miss'gadułka
Lynn
Powinni zrobić anime o ojcu Boruto!
Miejsce: Gdzieś między sadyzmem a przerwą obiadową

Nie, przykro mi, ale zasady to zasady. Nie chcę ich więcej naginać, już zrobiłam to w wystarczającym stopniu.

Obrazek to fragment tego. (wybacz, Patuu, nie mogłam się powstrzymać ;-;)

NazwaSandy / Obiekt testowy #026

Rola1.4.

Wiek12 [lat]

PłećKobieta [przypuszczalnie]

Wzrost165 cm

WyglądO ile odzież jest jak najbardziej prawdziwa, tak reszta już jest głównie albo metalowa (lub z ich stopów), albo stworzona z pewnego "żyjącego" materiału, którego nazwa przepadła wraz z całym ośrodkiem. Szklane oczy, imitujące wzrok, są barwy brązowej, zupełnie jak wszczepione jej w ramach eksperymentu (jak i reszcie robotów) włosy i brwi.

Umiejętności

Defekty

Charakter

Dodatkowe

https://data.whicdn.com/images/302401948/original.gif

#9 26-02-2014 o 19h38

Miss'OK
Ikuna
:>
Miejsce: Nibylandia

Nazwa
Tristan zwany przez wszystkich Tris
Rola
1.3
Orientacja
Nie wgrano mu takowego oprogramowania
Wzrost
185
Wygląd

Umiejętności

Defekty
Gdy ktoś wypowiada jego pełną nazwę włącza się tryb agresywny, chce wtedy zniszczyć pozostałą trójkę robotów.
Charakter

Dodatkowe

Dyskusja zamknięta

Strony : 1