MIEJSCE AKCJI: Mała amerykańska miejscowość.
CZAS AKCJI: 19 listopada 2023
Kilkanaście lat temu w okolicy wzniósł się potężny, trzymetrowy mur, z jednym tylko wejściem. Nikt nie wiedział, iż znajdował się tam ośrodek naukowy. Nawet wtedy, gdy cztery lata temu mur został całkowicie wyburzony, ukazując budynek, który zaraz po tym stał się nową szkołą w okolicy.
Teraz do liceum przenosi się nowa uczennica, która przez przypadek odkrywa, że Klub Techników, przez resztę szkoły zwanych Roboświrami, ukrywa pewną tajemnicę... Co kryje się w szkolnej piwnicy, w której oni właśnie bywają najczęściej?
O CO CHODZI?
Wcielamy się w nową, członków klubu i zamknięte w podziemiach szkoły, sztuczne inteligencje - wyglądają jak ludzie, mają identyczne potrzeby, ale jednocześnie mają nadludzkie umiejętności, fizyczne bądź umysłowe. Są to cztery roboty, choć bardziej przypominają ludzi lub cyborgi, każdy miał jakiś defekt, więc dla bezpieczeństwa postanowiono je zniszczyć. Wdarł się jednak pewien błąd i one wszystkie wciąż istnieją, a budynek zamiast zostać całkowicie zniszczony, został przeznaczony pod nową szkołę średnią w okolicy. "Roboświry" wiedzą, że nie mogą one zostać tam dłużej, ale jednocześnie są świadomi, że jeżeli ktoś się o nich dowie, szybko się to rozejdzie i tym razem faktycznie mogą ulec destrukcji.
ZASADY
Ogólne, działu i te tutaj obowiązują. Panią wątku jestem ja, odpowiadam za tło akcji acz postaciami niespisanymi poniżej możecie śmiało sterować, byleby nie wychodziły na pierwszy plan. Karty w miarę estetyczne, stosować się do tego co napisałam w szablonie na dole. Zapisanie się przyjmuję jako chęć do pisania, a nie porzucenie wątku po jednym czy dwóch postach. Wszelkie pomysły, a także skargi, zażalenia i zdjęcia kotów proszę słać do mnie na pw.
ROLE
Roboty:
1.1. - Oliwkaa jako Nazwa
1.2. - Arwen jako Nazwa
1.3. - Ikuna jako Nazwa
1.4. - Lynn jako Nazwa
Jak będę pamiętać to uzupełnię Wasze opisy.
Uczniowie:
(tutaj nabór jest nieograniczony)
2.1. - Nowa, przypadkowo odkryła sekret "Roboświrów", ale niczego się nie domyśla - Vanitty jako Godność
2.2. - Przewodniczący klubu, zdarza się, że częściej bywa w szkole, niż w domu. Chce za wszelką cenę, by 2.1. do nich dołączyła i nie wydała sekretu - dortnana (wiedziałam!
) jako Godność
2.3. - Uczeń, który wpisał się do klubu za karę/przez pomyłkę - @ jako Godność
2.4. - Uczennica z Klubu, zakochana w 2.2., dołączenie 2.1. do Klubu jest jej nie na rękę - Eminaria jako Godność
2.5. - Uczeń z Klubu, liczę na Wasze pomysły - Sszyszka jako Godność
2.6. - Jak wyżej - @ jako Godność
2.7. -
...
Postacie dodatkowe:
(jak w przypadku uczniów)
3.1. - Nauczyciel fizyki (min. 25 lat), pełni rolę tak jakby opiekuna klubu. Nic nie wie o robotach. - @ jako Godność
3.2. - Siostra 2.2., gimnazjalistka (12-14 lat), chce wiedzieć, czemu brat tak często bywa w szkole. - @ jako Godność
3.3. - Żwawy woźny (min. 28 lat), uczniowie mówią na niego "Ninja". Zawsze pojawia się nieoczekiwanie, czy tego uczniowie chcą, czy też nie. O robotach wie, ale jest na tyle spoko, że nikomu nie mówi. - @ jako Godność
Dodatkowe postacie nie są obowiązkowe do rozpoczęcia, więc niezbyt mi zależy by ktoś się nimi zaopiekował, ale jakby ktoś chciał to miło by było, gdyby ktoś taki się czasem przewinął~
WZÓR KARTY POSTACI
Kod:
[center]
[b][color=#]Imię[/color][/b] Dla robotów nazwa
[b][color=#]Nazwisko[/color][/b] Tylko ludzie
[b][color=#]Rola[/color][/b]
[b][color=#]Wiek[/color][/b] Roboty - 5-16 lat, a ludzie, poza tymi gdzie wymieniłam wiek. - 15-18
[b][color=#]Płeć[/color][/b] 1. - z jaką się utożsamiają
[b][color=#]Orientacja[/color][/b] 1. - nieobowiązkowe
[b][color=#]Wzrost[/color][/b] Nie chcemy samych karłów i olbrzymów. Średni nie boli, przysięgam.
[b][color=#]Wygląd[/color][/b] Najlepiej Arty, ale także i M&A. Mile widziane także krótkie opisy.
[b][color=#]Umiejętności[/color][/b] TYLKO 1.
[b][color=#]Defekty[/color][/b] TYLKO 1.
[b][color=#]Charakter[/color][/b] W zdaniach, nie punktach. Ewentualnie podać podział na wady i zalety.
[b][color=#]Dodatkowe[/color][/b]
I co tam jeszcze chcecie.
UWAGA: W przypadku pochodzenia, wszyscy są ze Stanów Zjednoczonych. Nazwiska i imiona też bym angielskie prosiła.
[/center]
Ostatnio zmieniony przez Lynn (24-02-2014 o 14h48)

"- Piękna ironia.