Link do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazka
Hiyoku hezā - czyli liceum ogólnokształcące, w którym nic nie jest normalne. Uczniowie z ADHD to u nich norma, a ławki wylatujące przez okno to codzienność i rutyna. Kolorowy świat tej koedukacyjnej akademii zabierze cię wprost do świata żywcem wziętego z Alicji w Krainie Czarów, a następnie wypluje twoje resztki jak Obcy z czteroczęściowego filmu o tym tytule. Tutaj nauczyciele już dawno zeszli na zawał, a szkołą rządzą dzieciaki, jednak jak w każdym filmie nadchodzi moment, w którym wszystko się wali, a mianowicie zostaje zaplanowana rozbiórka tej nieokiełznanej szkoły. I tutaj cały miszmasz się kończy jednakże nie wszyscy muszą tracić nadzieję, czyż nie? Założony zostaje klub, po długich namowach nazwany "Sztuka miecza" czyli wszystko i nic. Dołączają tam dowolni uczniowie chcący uratować ten budynek. Do boju!
Link do zewnętrznego obrazka
Założyciel/Przewodniczący klubu, chłopak z gumisiami zamiast mózgu - ???
Zastępca założyciela, chłopak, chodzący kalkulator, prawdziwy umysł ścisły - ???
Pani skarbnik czyli jak się obijać i coś na tym zyskać, spec od technologii - Riio
Dziewczyna od klubu plastycznego, wulkan energii - ???
Pan "mam wszystkich w dupie" szkolny wyrzutek, ale wygodnie mu się śpi na ławkach - ???
Miłośniczka roślin, urodzona biolożka, ma dziesięć psów i robi groby dla robaków - ???
Szkolny sportsmen (piłka nożna) - ???
Szkolna sportsmenka (piłka ręczna) - ???
Chłopak od wszystkiego, a zarazem od niczego, taki wolny duch, który pojawia się znikąd - ???
✖ Z początku - nie rzucamy się od razu na same panienki. Idziemy tak: chłopak-dziewczyna-chłopak-dziewczyna (chłopców można brać więcej, ale z dziewczynkami panuje ta zasada), aby nie było problemu z płcią. Oczywiście nie wszystkie postacie muszą zostać zajęte, można czasem dorobić
✖ Nie tworzymy postaci Mary Sue, jak i kompletnych odludków - jesteśmy ze sobą w klasie od dawna, niech każdy się z kim kumpluje, nie róbmy z siebie bóg wie czego
✖ Możemy używać współczesnego slangu młodzieży, w sumie byłoby to nawet wskazane ze względu na to, iż żyjemy we współczesnym wieku - FB, Twit i tak dalej - wszystko jest, wyjdzie zabawniej
✖ KP powinno pojawić się w ciągu jednej doby, no może trochę później, czyli 24 h z hakiem
✖ Zezwalam na przekleństwa, ale nie za często i wymieńcie ze trzy litery w słowie na gwiazdki: *** - myślę, że każdy będzie wiedział o co chodzi, aczkolwiek nie nadużywajcie tego
✖ Rozumiem, że liceum to często czas szaleństwa, ale z tym także nie przesadzajmy - mieszkamy u rodziców, mamy po 16 lat i nie mamy nieskończonego źródła kasy na alkohol, narkotyki i fajki
✖ Opowiadanie rozpoczynam ja, nie sądzę, abym miała powierzyć to komuś, może jedynie w nagłych wypadkach, więc niezależnie od tego jak długo mnie nie będzie, żadne z was bez wyraźnego pozwolenia nie powinno rozpocząć OG
✖ Po zgłoszeniu się po postać zajmujemy miejsce na KP, w którym od razu piszemy, której postaci będzie to KP - dodajemy je poprzez edycję posta, jeśli ktoś będzie zaśmiecał OG to wyrzucam na zbity pysk ^^
✖ Tu prawdopodobnie pojawią się jeszcze jakieś punkt gdyż/ponieważ straszna ze mnie sklerotyczka (byłabym wdzięczna za informowanie mnie o literówkach i innych błędach)
✖ Liczę na romans ^^
✖ Wygląd - no to tak - A&M, nie chcę widzieć tu realnego czy fantasty, wolałabym także, aby nie było tu długowłosych emo czy dziewczyn typu lolita - takie tam moje wymagania
✖ Wiek - jesteśmy uczniami od pierwszej do trzeciej liceum czyli od 16 do 18 lat
✖ Orientacja - no i tutaj bardzo przepraszam wielbicieli yuri i yaoi, ale przyjmuję osóbki tylko hetero - żadne bi, żadne a, żadne homo! Proste? Chyba tak i jeszcze raz Gomen
✖ Charakter - wolałabym, aby wyszedł w praniu czyli nie piszemy go w KP, wolę, aby zostało ono dodane szybko i bez zbędnych ceregieli
✖ Ciekawostki, również nie są konieczne - ale nie może być tu takich typu "ma fotograficzną pamięć" czy "potrafi posługiwać się każdą bronią znaną ludzkości", nie ma, zabraniam, taki samolubny wymóg autorki. Nie potrafią robić wszystkiego - grać na kilku instrumentach, śpiewać, tańczyć. Stanowcze nie!
✖ Historia - nie róbcie z siebie osób tragicznie pokrzywdzonych przez los. Jesteśmy zwykłymi rodzicami, nasi rodzice żyją, nie mieszkaliśmy przez Bóg wie ile lat w dżungli. Matka z ojcem, ew. mogli wziąć rozwód
Ostatnio zmieniony przez Riio (01-03-2014 o 11h20)