Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1

#1 01-03-2014 o 11h05

Miss'Żółtodziób
...

Link do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazka

Hiyoku hezā - czyli liceum ogólnokształcące,  w którym nic nie jest normalne. Uczniowie z ADHD to u nich norma, a ławki wylatujące przez okno to codzienność i rutyna. Kolorowy świat tej koedukacyjnej akademii zabierze cię wprost do świata żywcem wziętego z Alicji w Krainie Czarów, a następnie wypluje twoje resztki jak Obcy z czteroczęściowego filmu o tym tytule. Tutaj nauczyciele już dawno zeszli na zawał, a szkołą rządzą dzieciaki, jednak jak w każdym filmie nadchodzi moment, w którym wszystko się wali, a mianowicie zostaje zaplanowana rozbiórka tej nieokiełznanej szkoły. I tutaj cały miszmasz się kończy jednakże nie wszyscy muszą tracić nadzieję, czyż nie? Założony zostaje klub, po długich namowach nazwany "Sztuka miecza" czyli wszystko i nic. Dołączają tam dowolni uczniowie chcący uratować ten budynek. Do boju!

Link do zewnętrznego obrazka

Założyciel/Przewodniczący klubu, chłopak z gumisiami zamiast mózgu - ???
     Zastępca założyciela, chłopak, chodzący kalkulator, prawdziwy umysł ścisły - ???
     Pani skarbnik czyli jak się obijać i coś na tym zyskać, spec od technologii - Riio
     Dziewczyna od klubu plastycznego, wulkan energii - ???
     Pan "mam wszystkich w dupie" szkolny wyrzutek, ale wygodnie mu się śpi na ławkach - ???
     Miłośniczka roślin, urodzona biolożka, ma dziesięć psów i robi groby dla robaków - ???
     Szkolny sportsmen (piłka nożna) - ???
     Szkolna sportsmenka (piłka ręczna) - ???
     Chłopak od wszystkiego, a zarazem od niczego, taki wolny duch, który pojawia się znikąd - ???

✖ Z początku - nie rzucamy się od razu na same panienki. Idziemy tak: chłopak-dziewczyna-chłopak-dziewczyna (chłopców można brać więcej, ale z dziewczynkami panuje ta zasada), aby nie było problemu z płcią. Oczywiście nie wszystkie postacie muszą zostać zajęte, można czasem dorobić
✖ Nie tworzymy postaci Mary Sue, jak i kompletnych odludków - jesteśmy ze sobą w klasie od dawna, niech każdy się z kim kumpluje, nie róbmy z siebie bóg wie czego
✖ Możemy używać współczesnego slangu młodzieży, w sumie byłoby to nawet wskazane ze względu na to, iż żyjemy we współczesnym wieku - FB, Twit i tak dalej - wszystko jest, wyjdzie zabawniej
✖ KP powinno pojawić się w ciągu jednej doby, no może trochę później, czyli 24 h z hakiem
✖ Zezwalam na przekleństwa, ale nie za często i wymieńcie ze trzy litery w słowie na gwiazdki: *** - myślę, że każdy będzie wiedział o co chodzi, aczkolwiek nie nadużywajcie tego
✖ Rozumiem, że liceum to często czas szaleństwa, ale z tym także nie przesadzajmy - mieszkamy u rodziców, mamy po 16 lat i nie mamy nieskończonego źródła kasy na alkohol, narkotyki i fajki
✖ Opowiadanie rozpoczynam ja, nie sądzę, abym miała powierzyć to komuś, może jedynie w nagłych wypadkach, więc niezależnie od tego jak długo mnie nie będzie, żadne z was bez wyraźnego pozwolenia nie powinno rozpocząć OG
✖ Po zgłoszeniu się po postać zajmujemy miejsce na KP, w którym od razu piszemy, której postaci będzie to KP - dodajemy je poprzez edycję posta, jeśli ktoś będzie zaśmiecał OG to wyrzucam na zbity pysk ^^
✖ Tu prawdopodobnie pojawią się jeszcze jakieś punkt gdyż/ponieważ straszna ze mnie sklerotyczka (byłabym wdzięczna za informowanie mnie o literówkach i innych błędach)
✖ Liczę na romans ^^

✖ Wygląd - no to tak - A&M, nie chcę widzieć tu realnego czy fantasty, wolałabym także, aby nie było tu długowłosych emo czy dziewczyn typu lolita - takie tam moje wymagania
✖ Wiek - jesteśmy uczniami od pierwszej do trzeciej liceum czyli od 16 do 18 lat
✖ Orientacja - no i tutaj bardzo przepraszam wielbicieli yuri i yaoi, ale przyjmuję osóbki tylko hetero - żadne bi, żadne a, żadne homo! Proste? Chyba tak i jeszcze raz Gomen
✖ Charakter - wolałabym, aby wyszedł w praniu czyli nie piszemy go w KP, wolę, aby zostało ono dodane szybko i bez zbędnych ceregieli
✖ Ciekawostki, również nie są konieczne - ale nie może być tu takich typu "ma fotograficzną pamięć" czy "potrafi posługiwać się każdą bronią znaną ludzkości", nie ma, zabraniam, taki samolubny wymóg autorki. Nie potrafią robić wszystkiego - grać na kilku instrumentach, śpiewać, tańczyć. Stanowcze nie!
✖ Historia - nie róbcie z siebie osób tragicznie pokrzywdzonych przez los. Jesteśmy zwykłymi rodzicami, nasi rodzice żyją, nie mieszkaliśmy przez Bóg wie ile lat w dżungli. Matka z ojcem, ew. mogli wziąć rozwód

Ostatnio zmieniony przez Riio (01-03-2014 o 11h20)

#2 01-03-2014 o 11h11

Miss'gadułka
Sszyszka
...
Miejsce: Okolice Jeleniej Góry

Wulkan energii klep ^^
EDIT: Jeszcze: Pan "mam wszystkich w dupie" szkolny wyrzutek, ale wygodnie mu się śpi na ławkach
KP jeszcze dzisiaj.

Imię Shuu
Nazwisko Mitsui
Płeć Męska
Wiek 18 lat
Wzrost 174 cm
Kraj pochodzenia Japonia
Orientacja Hetero
Rola  Pan "mam wszystkich w dupie" szkolny wyrzutek, ale wygodnie mu się śpi na ławkach
Wygląd
Charakter
Historia
+Lubi/Nie lubi-
Ciekawostki

Ostatnio zmieniony przez Sszyszka (01-03-2014 o 21h11)

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

https://45.media.tumblr.com/5e1ed6549c0d6ceeb4a08a5434504f7b/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo5_400.gifhttps://45.media.tumblr.com/57397f448f8e7f4e15ba1dba6d386309/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo1_400.gif

#3 01-03-2014 o 11h13

Miss'Żółtodziób
...

Link do zewnętrznego obrazkaGdy stajesz z kimś twarzą w twarz to tak jakby rzucić wyzwanie sobieunikanie cudzego wzroku to przyznanie się do porażki J A   Z A Ś   N I E   Z A M I E R Z A M   P R Z E G R A Ć I

⚔ | Imię | ⚔ | Chiki | ⚔⚔ | Nazwisko | ⚔ | Mayo | ⚔⚔ | Wiek | ⚔ | Szesnaście lat | ⚔⚔ | Urodzona | ⚔ | Siedemnastego lutego | ⚔⚔ | Zodiak | ⚔ | Wodnik | ⚔⚔ | Płeć | ⚔ | Kobieta | ⚔⚔ | Orientacja | ⚔ | Heteroseksualna | ⚔⚔ | Klasa | ⚔ | I Liceum | ⚔⚔ | Rola | ⚔ | Skarbnik klubu | ⚔⚔ | Wzrost | ⚔ | Sto pięćdziesiąt jeden centymetrów | ⚔⚔ | Waga | ⚔ | Czterdzieści kilogramów | ⚔⚔ | Cera | ⚔ | Mleczna | ⚔⚔ | Sylwetka | ⚔ | Szczupła | ⚔⚔ | Kolor włosów | ⚔ | Krucza-czerń | ⚔⚔ | Kolor oczu | ⚔ | Granat | ⚔

Nasze marzenia w końcu miały się spełnić, jednak marzenia za którymi gonimyi rzeczywistość, która podąża za nami, są jak linie równoległe N I G D Y   S I Ę   N I E   S P O T K A J Ą

Ostatnio zmieniony przez Riio (01-03-2014 o 12h23)

Dyskusja zamknięta

Strony : 1