Link do zewnętrznego obrazka
Było ich sześciu - proroków o mocy niezliczonej. Pozornie normalni, lecz niezwykli. Każdy z nich przeznaczenie miał zapisane w gwiazdach, a uwieńczeniem losu były pierścienie. Każdy z nich o niepowtarzalnej i silnej mocy, każdy włada innym żywiołem.Prorocy muszą chronić pierścienie, bowiem jak będą to robić, tak pierścienie będą odciągać od nich zło.
Wcielamy się w rolę sześciorga nastolatków. Wszyscy mają po 17 lat, są jednak uczniami różnych szkół. Od dziesiątych urodzin noszą wyjątkowe pierścienie. Nikt nie wie skąd pochodzą, co oznaczają. Wiedzę tą posiadają tylko rodziny rzeczonych nastolatków. Pierścienie te są ich przeznaczeniem, proroctwem, które głosi:
"Gdy sześciu Wybranych stawi się w jednym miejscu,
pierścienie ich połączą się w sile tworząc Krąg.
Od tego czasu Prorocy będą połączeni więzią przeznaczenia,
a ich celem będzie uratowanie Astydii."
Astydia bowiem to kraina Magów, Czarownic i innych magicznych istot. Można się do niej dostać poprzez portal, ale otworzy go tylko: albo Pierścień Proroka, albo sześć Pierścieni Kręgu. Astydia bowiem znalazła się w niebezpieczeństwie tuż po tym, gdy Pierścień Proroka zaginął. Gdzie jest? Nie wiadomo. Lecz jest nadzieja, tkwi ona w Szóstce Wybranych, których zjednoczone pierścienie mogą ocalić tą krainę. Jednak... Czy wszystko pójdzie tak, jak głosi proroctwo?
1. Po pierwsze przestrzegamy regulaminu forum.
2. Przekleństwa cenzurujemy
3. Nie zasuwamy z akcją jak szaleni, bo to jak epilog udający prolog.
4. Jeśli się zapiszesz- pisz do końca.
5. Jeśli przez trzy dni nie wykażesz najmniejszej aktywności, nie zdziw się, jeśli dostaniesz kilka(dziesiąt) wiadomości z przypomnieniem. (wszelkie nieobecności proszę zgłaszać)
6. Kłócą się nasze postacie - nie my
7. Proszę o sensowną długość postów i znajomość podstaw ortografii, składni i gramatyki oraz BBCode, rzecz jasna.
8. Można posiadać tylko jedną postać.
9. Na KaPe masz 36 godzin.
10. Wygląd realny bym prosiła.
11. W KaPe ma być jak najwięcej informacji, ale musi się tam znaleźć:
Pierścień i jego moc. OBOWIĄZKOWO!
12. W zgłoszeniu wpisujesz: numer roli, kolor pierścienia.
Kobiety
1.1 Z natury buntownicza, niedowiarek z niej. Nie ufa nowo poznanym osobom, chyba, że wydają jej się doprawdy interesujące. ~ Rosemary5 - Szafirowy Pierścień
1.2 Dość specyficzna postać. Nie jest ani wredna, ale nie jest także miła. Momentami okropnie sarkastyczna. Czasem romantyczna, a czasem zło wcielone. Ogółem zmienny charakter. ~ Ewangelin - Żólty Pierścień
1.3 Ta, która może być nazywana złodziejką książek. Pochłania ich ogromną ilość. Jest cięta, ale gdy trzeba, to życzliwa. Trochę samotniczka ~ Evely - Purpurowy Pierścień
Mężczyźni
2.1 Nikt nie wie, kim jest ten chłopak. Ma bardzo tajemniczą osobowość, jest opiekuńczy, a zarazem flegmatyczny. ~ @ ____ (pierścień)
2.2 Radosny, dość nadpobudliwy, zaraża wszystkich swoją pozytywną energią. Fan filmów fantasy i książek tego gatunku. Nadal czeka na list z Hogwartu. ~ Olga31082000 - Czerwony Pierścień
2.3 Podejrzliwy, ale można mu zaufać, on także Tobie zaufa, więc tego nie zepsuj. Flirciarz i kujon w jednym. Dziwne, lecz trafne połączenie. ~ @Ragnarei - Turkusowy Pierścień
*kliknij na napis, by zobaczyć wygląd*
Czerwony
Włada żywiołem Ognia. Daje moc panowania nad nim. W niewłaściwych rękach jest niebezpieczny.
Zielony
Włada żywiołem Ziemi. Daje moc panowania nad roślinami i kierowania nimi. Nie jest niebezpieczny, lecz trudny do opanowania.
Żółty
Włada Słońcem, a zatem dniem. Jest jednym z najlepszych, bowiem potrafi w mgnieniu oka rozświetlić to, co ciemne i pokazać to, co niewidoczne.
Purpurowy
Włada nad Księżycem, a zatem nocą. Zaćmi to, czego potrzebujesz i kiedy potrzebujesz. Drugi z najlepszych i najtrudniejszych żywiołów.
Szafirowy
Włada wodą. Pozwala tworzyć z niej kule, węże, trąby itp. Trudny do opanowania lecz pożyteczny. Może okazać się przydatną bronią.
Turkusowy
Włada żywiołem powietrza. Podobnie jak Woda, może tworzyć trąby, ma także wiele innych funkcji. Jest ogromnie niebezpieczny, w niewłaściwych rękach sieje spustoszenie.
Ostatnio zmieniony przez Evely (06-02-2014 o 19h37)
Jeśli MASZ MNIEJ MN ODE MNIE RZUĆ MI WYZWANIE bez zakładu!!! 818/1000 WYGRANYCH. Link do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazka